7. Garaža skup

Iako smo, sada već tradicionalno, morali da pomerimo prolećni skup zbog lošeg vremena, drugi zakazan termin je bio pun pogodak. Vreme odlično, odziv članova kluba i foruma još bolji, a vozni park veoma zanimljiv. Od Fiat Punta do Lancer-a Evo i Subaru-a WRX STI.

Skup je održan 07.06.2015. na Košutnjaku, lokacija koju posećujemo već godinama, ali koju ćemo verovatno već sledeći put morati da menjamo jer postaje tesno, pre svega za parkiranje, a i širi prostor bi dobro došao. Nažalost, svake godine viđamo sve zapušteniji Košutnjak, sve više polomljenih klupa i stolova. To nas ipak ne sprečava da organizujemo druženje u ovom parku i popularnom izletištu Beograđana.

Kao i uvek, mesto se zauzme u ranim jutarnjim časovima, a nešto kasnije stiže i osveženje. Prilično topao dan zahtevao je veliku količinu pića, a pored sokova i vode, najviše se tražio Radler i poneko pivo. Moramo da pohvalimo naše članove da vode računa o količini alkohola te oni koji voze ne piju ili to bude u granicama dozvoljenog.

IMG_7767

Skupovi zvanično počinju u 11h da bi na vreme stigli i članovi koji nisu iz Beograda, a već oko podneva se raspali roštilj jer mnogi nisu doručkovali pa se jedva dočeka da se oseti miris roštilja. Ovog puta naš roštilj majstor Dragan nije mogao doći pa su ga uspešno odmenili Panta i Džoni te su im organizatori posebno zahvalni.

_MG_7885

Najveći broj članova foruma je iz Beograda i Novog Sada, tako da je i očekivano da najviše „gostiju“ pristigne iz Novog Sada. Ovog puta pored članova koji redovno dolaze na skupove, došli su i neki novi. Drago nam je uvek videti nova lica na skupovima, jer je to dobar znak da se zajednica širi.

_MG_7839

Većina članova prisutna na skupovima su aktivni članovi foruma GARAŽA, jednog od najaktivnijih auto foruma u Srbiji. Iako se svakodnevno razmenuju poruke putem foruma, razgovor uživo je ipak nešto što svima više prija tako da je i atmosfera uvek odlična. Prodiskutuje se o raznim temama, što sa foruma, što iz privatnog života. Iako nam je svima zajednička ljubav prema automobilima, interesovanja su razna pa se i ova prilika koristi da se proćaska o nekim drugim temama.

Ipak, na svakom druženju nađe se poneki posebno zanimljiv automobil. Ovog puta ih je bilo više, a izdvojićemo „monstrume“, a to su dva Lancera Evolution i Subaru Impreza WRX STI. Bolji poznavaoci dešavanja na auto forumima znaće o kojim automobilima je reč. Svakako da su prava atrakcija i drago nam je da su njihovi vlasnici odlučili da ih provozaju do Košutnjaka i druže sa članovima našeg kluba i foruma.

_MG_7863

Obzirom da su mnogi naši članovi porodični ljudi, druženje u prirodi bila je odlična prilika i da se povedu deca, tako da smo uživali i u igri sa decom. Druženje je potrajalo do kasnih poslepodnevnih časova, a dan je „proleteo“ kako to obično biva u dobrom društvu.

DSC_7640

Onima koji su zbog obaveza morali da odu ranije ostaje da se bolje organizuju za sledeći put, a onima koji nisu stigli da dođu poručujemo da se vidimo u septembru ponovo i da na vreme planiraju dolazak. Verujemo da će vreme u septembru biti stabilnije i da će nas Fruška Gora i drugari iz Novog Sada lepo ugostiti kao i svaki put.

Do tada, živeli!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *