Vesnić osvojio dve pol pozicije na Slovakiaringu

EKO Racing Team Vesnić i dalje dominira šampionatom centralne Evrope na kružnim stazama. Ljubitelji automobilizma iz Slovačke, koja je ovog vikenda domaćin i najboljim vozačima sveta, mogli su da uživaju u perfektnim vožnjama, pre svih Milovana Vesnića, koji je zabeležio dve nove pol pozicije i start sa najbolje pozicije za trke koje su na programu u subotu i nedelju.

Rudi Pešović je i pored neiskustva u svojoj prvoj godini sa BMW-om došao do mesta broj tri i četiri čime je upotpunio uspeh EKO Racinga.

Zbog gustog rasporeda dešavanja na stazi Slovakiaring naši vozači ovoga puta nisu imali slobodne treninge već su vozili samo kvalifikacije koje su određivale pozicije na startu. Zbog toga su oba vozača imala dosta poteškoća koja su zalaganjem cele ekipe uspešno prebrodili. Pešović je tako morao odmah da juri sekunde bez predhodnog upoznavanja sa stazom u svom BMW-u dok je Vesnić imao dosta problema sa ležanjem svoje Vektre i sitnim pehovima. Na drugom treningu malo je nedostajalo da u brzom krugu ostane bez stakla na desnim vratima što je prouzrokovalo dodatan ulazak u boks i gubitak vremena na stazi. Treba napomenuti da su ovoga puta treninzi voženi u trajanju od samo 20 minuta.

„Pozicijom sam naravno zadovoljan ali postignutim vremenom i nisam previše jer sam na ovoj stazi postizao i bolja vremena. Automobil ne sluša baš najbolje po krivinama i pokušaćemo da to ispravimo u toku popodneva i spremniji uđemo u trke.“ – poručio je Vesnić iz Slovačke.

slovakiaring006

Sa druge strane Pešovića je automobil slušao dobro ali Slovakiaring sa svojih 6 kilometara dužine nije ni malo laka staza – „Vozio sam u Slovačkoj sa Alfom ali BMW je daleko brži auto i škola je morala da počne iz početka. Izuzetno zahtevna i brza staza sa nekoliko krivina na kojima se sve dobija ili sve gubi. Pokušaću da pametno odvezem obe trke i uknjižim nove bodove.“ – izjavio je Pešović.

slovakiaring008
EKO Racing Team Vesnić na stazu ponovo izlazi sutra kada je u 12h20 na programu prva od dve trke u okviru šampionata centralne Evrope. Dosta uzbuđenja najavljuje i odluka direktora trke da spoji obe divizije CEZ-a u jednu tako da će se u isto vreme na stazi naći vozila i do i preko 2000ccm. Podsetićemo Vas da u ovom trenutku vozači EKO Racing Teama Vesnić zauzimaju prve dve pozicije generalnog plasmana CEZ-a nakon 6 voženih trka.

Rezultati prvog treninga:

  1. Milovan Vesnic, SRB, Vauxall Vectra STW 2:16.224
  2. Zoran Kastratović, SRB, Renault Clio STW 2:18.170
  3. Rudolf Pesovic, SRB, BMW 320si S2000 2:26.372

Rezultati drugog treninga:

  1. Milovan Vesnic, SRB, Vauxhall Vectra STW 2:15.471
  2. Zoran Kastratovic, SRB, Renault Clio STW 2:20.215
  3. Julo Koncek, SVK, Vauxhall Vectra STW 2:22.990

 

EKO Racing Team Vesnic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *