5. rođendan Garaža foruma

Kada smo pre pet godina odlučili da pokrenemo još jedan forum na ovim prostorima, nismo znali šta nas čeka. Ipak, bili smo odlučni da pokušamo i uz veliki trud cele ekipe koja je pokrenula Garažu, ali i angažovanje naših članova, evo dočekasmo i peti rođendan. Za ovih pet godina, na forum Garaža registrovalo se više od 2500 korisnika. Pokrenuto je više od 3700 tema i ispisano preko 660.000 odgovora (postova). Pored foruma pokrenuto je i udruženje – Klub ljubitelja automobila Garaža, a pre tri godine i internet portal – blog. Po poslednjim podacima, naše stranice u proseku mesečno poseti gotovo 100.000 posetilaca uz pola miliona pregledanih stranica. 

No brojke, iako su važne, nisu i najbitnije. Duh drugarstva i zajedništva koji se stvara i održava godinama unazad je nešto što čini Garažu posebnom i mestom koje mnogi, upravo zbog toga, posećuju. Nasmejana lica naših članova na brojnim skupovima koje organizujemo, samo su potvrda toga. Tako je bilo i na proslavi petog rođendana, koja je održana 14. januara u kafiću „Pivo i Kolačić“ kod Beogradske Arene. Neki su nažalost bili sprečeni da dođu, ali zato su nas neki i više nego prijatno iznenadili.

Garaža forum je popularan i van granica naše zemlje, tako da imamo i posetioce iz inostranstva. Kako iz bivših republika SFRJ, tako i iz Evrope pa i USA.

1. Serbia 917,941 (79.30%)
2. Bosnia & Herzegovina 55,929 (4.83%)
3. Croatia 41,241 (3.56%)
4. Montenegro 26,102 (2.25%)
5. Macedonia (FYROM) 13,122 (1.13%)
6. Switzerland 13,042 (1.13%)
7. Germany 10,657 (0.92%)
8. Austria 8,155 (0.70%)
9. Slovenia 7,882 (0.68%)
10. United States 6,640 (0.57%)

Veliko iznenađenje priredila su nam dva člana, koji inače žive u Holandiji i Kaliforniji, ali su se ovih dana našli u Srbiji pa su došli i na proslavu i da upoznaju druge članove  sa kojima svakodnevno razmenuju poruke putem foruma. Posetili su nas i drugari iz Halo Oglasa, sa kojima sarađujemo od prošle godine. Puno priče, šale, anegdota, moglo se čuti to veče. U neko doba bilo je vreme i za zvanični deo, kada se predsednik kluba obratio prisutnima. Pored reči zahvalnosti, ipred uprave kluba, podeljeni su i pokloni.

Naš član broj 001, pod nadimkom pedja, koji nas podržava sve ove godine i koji daje ogroman doprinos u raznim temama, dobio je prvi poklon. Uz majicu sa logom kluba kao naš poklon, naši prijatelji iz Delta Auta i Toyote su takođe dali svoj doprinos.

Nagrađeni su i članovi sa najvećim brojem odgovora na forumu. Nadamo se da su im se dopali pokloni i da smo dobro procenili šta im je potrebno. Još dva poklona su otišla našim prijateljima iz inostranstva, koje smo već spomenuli. Nismo zaboravili ni na ostale koji su došli i u saradnji sa Opelom podelili svima skroman poklon. Nakon što su pokloni podeljeni došlo je vreme za najbitniji deo večeri, gašenje svećice i sečenje torte.

Zahvaljujmo se i našim prijateljima iz Massimo cateringa na odličnoj torti uz koju je nastavljeno druženje. Utisci naših članova nakon proslave jasno govore da nismo pogrešili pre pet godina i da smo i dalje na dobrom putu.

Hvala svima koji su došli da zajedno proslavimo rođendan i svima onima koji iz dana u dan podržavaju rad Garaže na bilo koji način.

 

Fotografije: Nikola Vukelić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *