6. Garaža skup

Planiran dve nedelje ranije, ali odložen zbog lošeg vremena, 6. Garaža skup održan je 28.09.2014. godine na Fruškoj gori. Ovaj put su meteorolozi imali više sreće pa su pogodili da će vreme biti lepo, što je svakako doprinelo da skup poseti veliki broj članova našeg kluba i foruma.

Veliki broj naših članova došao je iz Beograda. Dogovor je bio da se nađu svi na jednom mestu pa krenu zajedno, a zborno mesto je bila NIS pumpa „ZMAJ 1“ na izlasku iz Beograda, prema Šidu. Pojedinci nisu mogli da čekaju roštilj već su posetili novo otvoreni McDonalds. Nakon kraće pauze, beogradska ekipa je krenula dalje autoputem, a na naplatnoj rampi ih je čekao naš član iz Obrenovca.

001

Kao i obično, organizatori su još u ranim jutarnjim časovima zauzeli lokaciju na kojoj se tradicionalno, već nekoliko godina održavaju naši skupovi. Da bi sve bilo kako treba, deo organizacije su preuzeli i članovi iz Beograda, čak i neki koji nisu išli na skup. Bitno je bilo da oni koji dođu na skup budu zadovoljni i da ima dovoljno hrane i pića za sve.

Uz dobru hranu i osveženje, atmosfera je uvek dobra, a posebno kada se na jednom mestu nađu ljudi koji imaju puno zajedničkih tema, a glavna tema su naravno automobili. Ono što nam je posebno drago je da su i ovaj put skup posetili pojedini članovi koji nisu redovni na okupljanjima, a nekima je ovo i prvi skup, nadamo se ne i poslednji.

Najveću zahvalnost za pune stomake članovi duguju Gagiju koji je već odavno poznat kao najbolji roštilj majstor na skupovima, ali je već predložen za penziju ili makar za neku vrednu nagradu zbog ogromnog truda koji ulaže svaki put, stojeći satima pored roštilja. Neko je predložio da ga ubuduće odmene najgladniji, oni koji se stalno vrte oko roštilja.

IMG_3698

I ovaj put je vozni park bio vrlo raznolik, a najviše pažnje su privukli novi BMW serije 4, našeg člana iz Šapca i Civic „svemirac“ čiji je vlasnik od pre nekoliko meseci naš član iz Batajnice. Viđen je i jedan automobil koji se viđa najviše dva puta godišnje, otprilike kao čudovište iz Loh Nesa.

Posebno nam je drago što je skup posetio i naš član iz Obrenovca i to sa svojim Puntom koji je nažalost bio čitavih 10 dana pod vodom tokom poplave, ali je uz pomoć i trud velikog broja članova foruma, Punto vraćen u život. O tome pripremamo posebnu priču, a Puntiću i njegovom vlasniku želimo još puno pređenih kilometara bez i najmanjeg problema.

IMG_3647

Kad su veliki skupovi u pitanju vreme brzo prođe. Veliki broj ljudi, sa svakim se malo porazgovara, pogledaju se i provozaju automobili, nešto se pojede i popije i dok se okreneš već je vreme da se polako ide kući.

Nadamo se da su svi otišli zadovoljni i da će naredni skup biti još posećeniji. Do tada, vidimo se na redovnim mesečnim okupljanjima kod Beogradske Arene, a i svakodnevno online na Garaža forumu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *