Honda zvanično najavila novi Civic Type R

Novi Civic TypeR će pokretati 2.0 litarski i-VTEC agregat iz Hondine Earth Dreams Technology serije, koji će razvijati preko 280 konjskih snaga, a nadmašiće čak i prethodne TypeR verzije. Agregat će ispunjavati striktne Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova, a novost je da će za razliku od prethodnih TypeR modela, novi agregat imati turbo pogon koji će vozaču doneti ultimativno iskustvo u vožnji i vrhunske performanse.

Honda je u svojoj istoriji imala četiri TypeR modela – Civic, Integra, Accord I NSX: Agregat u Novom Civic TypeR modelu nadmašio ih je sve po pitanju sirove snage, obrtnog momenta i odziva agregata na komande vozača. Sam automobil doneće mnogo više od čiste snage koja potiče iz motora. Brojne inovacije I tehnička dostignuća koja su primenjena čine novi Civic TypeR pravom vozačkom mašinom dostojnom legendarne crvene Hondine značke.

800x600-01

Po prvi put Honda će predstaviti potpuno novo “+R” dugme. Pritiskom na dugme aktivira se “+R” mod koji donosi najuzbudljivije iskustvo u vožnji. Odziv na gasu je pobošljan, obrtni momenat promenjen tako da automobil postaje agresivniji i zabavniji za vožnju. Upravljanje je direktnije i u kombinaciji sa sistemom adaptivnih amortizera u četiri tačke vožnju čini nezaboravnom.

800x600-02

U standardnom modu vožnje Civic TypeR je izuzetno agilan automobil za svakodnevnu upotrebu. Pritiskom na “+R” dugme TypeR otkriva svoju agresivniju stranu i sportski karakter. “+R” mod je ekstremni automobil idealan za vožnju na stazi, a pravi entuzijasti će u njemu posebno uživati.

800x600-03

Novi Civic TypeR će ići stopama svojih predaka kada je menjač u pitanju. Imaće šestostepeni manuelni menjač, čime je vozaču ostavljena maksimalna sloboda i prostor za uživanje u novom agregatu.

U salonima ga očekujemo tokom 2015. godine.

Honda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *