Ponovo trke na Ušću

Pozivamo predstavnike medija i sve ljubitelje brze vožnje da u subotu i nedelju prisustvujete legendarnoj kružnoj auto trci na Ušću. Auto-moto savez Srbije i Skupština Grada Beograda su pokrovtelji trke a organizator je Sportski auto-karting Savez Srbije ovog tradicionalnog  takmičenja u auto-moto sportu, koji se održava nakon čitavih pet godina pauze! Auto trka nosiće naziv kao nekada, „Velika nagrada Beograda 2014“.

Promoter auto trke je voditelj Ivan Ivanović, veliki  zaljubljenik u automobilizam, koga će publika moći da vidi na delu na stazi kao takmičara.

Staza dugačka 2.310 metara na ušću Save i Dunava, dobila je sve neophodne dozvole za održavanje „Velike nagrade Beograda 2014“ i očekujemo oko sto vozača, koji će subotu u 12 časova posle verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta, što će svakako biti prva atrakcija za zaljubljenike ovog sporta. U nedelju, u 12 časova, počinje i zvanično kružna trka, dugačka 22 kruga po 2.310 metara, što iznosi više od 50 kilometara i bodovaće se za plasman Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije, kao i BiH.

Posetioci karte za ovaj veliki sportski događaj mogu kupiti na licu mesta, u biletarnicima na četiri pozicije prilazima stazi po ceni od 200 dinara, i uživati u bravurama četvorotočkaša kako u subotu, treninzi, tako i u nedelju, takmičenje, od 12 časova.

Bezbednosni kriterijumi su se od poslednje kružne trke na Ušću koja je održana 2008. godine značajno promenili, „trkačke sprave“ ubrzale i organizacija je uvela značajne novine na polju bezbednosti, posebno na mestima koja su procenjena kao najkritičnija. Duž staze, biće  preduzete sve neophodne  mere za bezbednost staze tako da je već ugrađeno i montirano preko 200 metara sigurnosnih ograda (bankina) kao zaštita od  posledica  i eventualne mogućnosti izletanja vozača sa staze. Zone za publiku su jasno označene a svako kretanje i boravak van sigurnosnih pomatračkih zona strogo je zabranjeno i  regulisano redarima.

Izmene u saobraćaju za vreme održavanja auto kružne trke “Velika nagrada Beograda 2014”

Tokom održavanja sportskog događaja, kružne auto trke „Velika nagrada Beograda 2014”, na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće” 4. Oktobra od 6 časova do 5. Oktobra do17.45 časova biće izmenjene trase pojdinih linija.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet, u oba smera, kretati Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom trešnjin cvet i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd– Toplana” vozila će se kretati trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

mapa_usce

 

AMS Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *