1. JAP CAR MEET

Protekli vikend obeležio je prvi, ali sigurno ne i poslednji, Jap Car Meet – skup ljubitelja i vlasnika japanskih vozila, u organizaciji JDM SRBIJA i SHUTO-EXPRESSWAY foruma. Pripreme su dugo trajale, a organizatori su dali sve od sebe da poseta bude što bolja i u tome su uspeli, na čemu im čestitamo.

Već od ranih prepodnevnih sati na zakazano mesto su pristizali automobili iz celog regiona, a kako se broj vozila na parkingu uvećavao tako je postajalo i sve zanimljivije. Na spratu velikog parkinga u okviru Ade Ciganlije, na jednom mestu su se mogli videti razni modeli Honde, Toyote, Mazde, Mitshubishija, Subarua, Suzukija, Nissana… i naravno nezaobilazni Isuzu D-Max, test vozilo Trio Motorsa iz Novog Sada, u čijem servisu mnogi učesnici skupa održavaju svoje ljubimce.

_MG_4580

Oko podneva je sunce upeklo kao da je sredina leta, pa je pravo osveženje stiglo u vidu energetskog pića Monster Energy, koje je dalo energiju učesnicima i posetiocima da nastave sa predviđenim igrama.

_MG_4428

Najzanimljiviji deo skupa je bilo takmičenje pod nazivom „Car Limbo“, a tražio se najniži automobil, gde je jedino pravilo bilo da kompletan automobil prođe ispod određene visine, a način na koji će biti spušten nije definisan niti ograničen. U prvim krugovima je to išlo lako…

Međutim, kasnije su se stvari zakomplikovale i jedino moguće rešenje, da bi se prošlo ispod određene visine, bilo je opterećenje vozila. Tu je krenula zabava…

Posebnu podršku tokom ove igre dale su devojke, koje su se često gurale sa momcima i u unutrašnjosti automobila, ali i ležale na prtljažniku, haubi, gde god i kako god, samo da se ostvari cilj i prođe u naredni krug. Na kraju je to izgledalo ovako.

_MG_5010

I dok su se učesnici ove igre ludo zabavljali, a „japanci“ izdržavali sav teret i opterećenje svih delova karoserije, u pozadini su razni modeli strpljivo čekali da i na njih neko obrati pažnju. Organizovano je i ocenjivanje, a pojedini primerci su zaista vrlo retki i bilo je pravo uživanje videti ih uživo.

_MG_5156

Nekoliko različitih Impreza, Evolution-a, jedna Mazda RX-8, Nissan GT-R, Honda S2000 itd. svakako su vredni pažnje jer su retke prilike kada se mogu videti ovako izbliza.

Poseban doživljaj su dve fantastične Toyote, koje su privukle takođe veliku pažnju posetilaca i sjajno je što su vlasnici odlučili da ih dovezu i prikažu na ovom skupu.

_MG_4704

Najveći broj izloženih automobila su naravno starije generacije svih japanskih proizvođača, mada je očigledno da Honda dominira, što je dobrom delom zasluga i članova HCS kluba koji su u velikom broju došli na 1. Jap Car Meet.

Sigurno da svi ljubitelji automobila ulažu veliki trud da svoje ljubimce srede i uživaju u njima, ali se ljubitelji japanskih marki nekako izdvajaju, što zbog karakterističnog JDM stila, što zbog želje da sve bude urađeno kako treba, što bi se reklo, po japanskim standardima.

Na kraju, zahvaljujemo se našem članu Bajkeru, koji je ustupio svoj Suzuki SX4 kao službeno vozilo GARAŽA kluba tog dana, obzirom da je oficijelno vozilo kluba u višednevnoj poseti Trio Servisu.

_MG_4621

Kompletna galerija se nalazi ovde.

 

Tekst i fotografije: Željko Jelisavac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *