Borković startuje treći na Slovakiaringu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković i pored pucanja gume na polovini sesije ostvario je treće najbrže vreme u kvalifikacijama i sutra će na prvoj trci startovati sa treće pozicije. Vozač NIS Petrol racing tima sjajno je započeo drugi trkački vikend Evropskog šampionata turing automobila na Slovakiaringu. Srpski as je i pored dodatog tereta od čak 38 kg zbog uspeha u Mađarskoj, bio najbolji na jutarnjem treningu i zabeležio najbolji krug dana (2.13,292) isperd Homole i Fulina.

Svi vozači su tokom treninga imali problem sa brzim trošenjem i pucanjem guma, a to se nastavilo i u kvalifikacijama. Borković u ovakvoj situaciji ima i dodatan problem s obzirom da je od Fulina teži 25 kg, a od Homole čak 30 kg.

slovakiaring 1

„Gume se celog vikenda troše stravično, a moja kilaža tu samo može da pogorša situaciju. Negde na polovini sesije mi je pukla guma i to me je onemogućilo da izvezem planirani brzi krug sa novim gumama i obezbedim bolju poziciju, ali šta je tu je. Ja sam optimista pred sutrašnju trku i sa svojim NIS Petrol by B3 racing timom ću još poraditi na set apu, najboljem za gume, a dobra stvar je i to što je u Slovačkoj za nijansu lakše preticati nego u Mađarskoj“ ‘ rekao je Borković posle kvalifikacija.

Posle pucanja gume Borkovićev Seat leon cup racer je pretrpeo dodatna oštećenja na putu do pita, ali prema rečima srpskog asa automobil će zahvaljujući BR racing timu biti apsolutno spreman za sutrašnje trke.

Prva trka na stazi u Slovačkoj biće vožena u nedelju s početkom u 10.05, a druga od 11.10 uz direktan TV prenos na programu RTS 2.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *