Prva pobeda Pešovića, Vesnić šesti na prvoj trci u Slovačkoj

Staza Slovakiaring donela je novu radost članovima EKO Racing Team-a Vesnić. Ovoga puta na najviši stepen pobedničkog postolja popeo se Rudi Pešović dok je Milovan Vesnić i pored gumidefekta uspeo da završi trku i kao šestoplasirani uknjiži nove vredne bodove koji ga približavaju konačnom uspehu i novoj tituli.

Vesnić je poveo trku u svojoj klasi i bez većih problema u prva tri kruga napravio razliku od preko deset sekundi u odnosu na tada drugoplasiranog Slovaka Končeka. I dok je vodio borbu za prestiž sa BMW-ima GTR i Ginettama iz više klase desio se peh. Zadnja leva guma je popustila pa Vesnić mora u boks gde je tim uspeo da je u kratkom roku zameni novom. Na žalost u sprint trci od samo 25 minuta ovakav problem rezultuje prevelikim zaostatkom. Vesnić ipak završava trku kao šesti što mu donosi novih osam bodova u klasi D4-2000 šampionata centralne Evrope. Vesniću za utehu ostaje i ubedljivo najbrži krug u trci.

slovakianedelja006

Za to vreme Pešović je uspeo da obiđe Končeka, koji kasnije u žaru borbe izleće i odustaje, i preuzima vodeću poziciju. Konstatan pritisak na vozača EKO Racing Teama Vesnić pravi Poljak Wyszomirski sa Hondom CRX ali srpski automobilista smireno privodi trku kraju i dolazi do svoje prve pobede u okviru serije i definitivno uspeha karijere. Pešović je prvoplasiran i u šampionatu Slovačke.

slovakiasubota005

„Žao mi je što je Mikica imao problema i evo mene neočekivano na prvoj poziciji. Šteta jer smo ponovo mogli biti zajedno na podijumu. Trka je bila veoma naporna i morao sam dobro sa se pomučim da sačuvam poziciju. Za mene uspeh karijere i veoma sam zadovoljan kako funkcioniše ceo tim i automobil.“ – skroman je Pešović na rečima nakon velikog uspeha u Slovačkoj.

slovakiasubota004

Sa druge strane Vesnić nije previše razočaran – „Ovo su normalne stvari u automobilizmu. Imao sam tu „sreću“ da naletim na šraf koji je probušio pneumatik koji je počeo da gubi pritisak. Uspeo sam da stignem do boksa, stavili smo novu gumu ali nije bilo vremena za značajno poboljšanje plasmana. Imao sam dobar tempo ali šta je tu je. Idemo dalje, sutra je pred nama druga trka. Izuzetno mi je drago što je Rudi uspeo da pobedi. Njegov uspeh je i moj i još jedan dokaz da funkcionišemo odlično.“

slovackasubota003

Osam bodova sa sedme trke CEZ-a u Slovačkoj povećalo je Vesnićev saldo u generalnom plasmanu na 133. Pešović je naravno najviše profitirao i učvrstio se na drugoj poziciji sa 76 bodova. Druga trka trkačkog vikenda u Slovačkoj na programu je sutra u 16h50.

Rezultati prve trke:

  1. Rudolf Pešović, SRB, BMW 320si S2000
  2. Jakub Wyszomirski, POL, Honda CRX +7.766
  3. Mladen Lalušić, SRB, Renault Clio IV +42.796
  4. Milovan Vesnić, SRB, Vauxhall Vectra STW +1:30.046

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *