Borković ipak šesti u kvalifikacijama

Srpski automobilista u Chevrolet Cruze #98 u nedelju vozi drugu rundu WTCC sezone na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Dušan Borković zauzeo je osmo mesto u kvalifikacijama za drugi trkački vikend u WTCC na stazi Pol Rikar u Francuskoj, međutim startovaće sa šeste pozicije na prvoj nedeljnoj trci drugo trkačkog vikenda u WTCC na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Srpski automobilista popravio plasman nakon ustanovljenih neispravnosti na dva Citroen-a, zbog čega su kažnjeni Leb i Lopez.

Pančevac, koji vozi za NIS Petrol by Campos Racing tim u Chevrolet Cruze #98, ostvario je osmo vreme u kvalifikacijama, ali je do skoka od dve pozicije došlo nakon provere svih pet vozila koje su ušle u poslednji deo kvalifikacija (Q3).

Ispostavilo se da dva Citroen-a, kojima upravljaju Sebastijan Leb i Hoze Marija Lopez, nisu imali ispravan prekidač za automatsko zaustavljanje dotoka goriva, zbog čega su kažnjeni i startovaće iz poslednjeg reda.

Tako će Borković u nedelju (13.15) krenuti sa šeste pozicije u prvoj trci, dok će u drugoj (17.15) krenuti s petog mesta, s obzirom na to da propozicije takmičenja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija.

borkovic_francuska_kvalif01

Borković je prvi deo kvalifikacija završio na 11. Mestu, krugom izvezenim u pred sam kraj te sesije, dok je nešto bolje vreme ostvario u drugoj deonici, ali mu to nije bilo dovoljno da izbori i finalnu rundu kvalifikacija i automatski stekne priliku da osvoji bodove uoči trke.

– Nisam baš skroz zadovoljan, nije prošlo kako sam očekivao. Osmo mesto nije loše, ali su posle Maroka porasli apetiti, pa sam se nadao da ću opet biti u prvih pet. Istina, bio sam jako blizu tog petog mesta, na svega dve ili tri desetinke – kaže Borković.

borkovic_francuska_kvalif02

Dušan posle prvog vikenda u Maroku ima devet osvojenih bodova i zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu najjače klase TC1.

– Na testovima smo imali bolje vreme, pa je očigledno da još nismo uspeli da napravimo najbolji set-up automobila, ali ono što je dobro je da ću u drugoj trci startovati s treće pozicije. Biće teško zadržati se jer su iza mene veoma brzi Sitroeni koji će želeti da dođu na prve tri mesta. Ipak na meni je da donesem ekipi nove bodove, učim što više i postižem što bolje rezultate u nastavku šampionata – poručio je Borković posle kvalifikacija.

Obe trke biće direktno prenošene na Eurosportu, dok će ih RTS emitovati u odloženom prenosu.

borkovic_francuska_kvalif03

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *