Akcija „Decu za ruku i pravo na trku“

Poslednjih godina svedoci smo da u Srbiji postoji sve više ljubitelja auto i moto sporta, prvenstveno Formule 1 i MotoGP šampionata. Međutim toliki broj nije vidljiv na samim trkama u Srbiji. Zašto je to tako?


Portal TRKE.rs pokrenuo je akciju „Decu za ruku i pravo na trku“ sa ciljem popularizacije auto i moto sporta u Srbiji.

Deca koja su zainteresovana za oktanske sportove, nailaze na otpor. Taj otpor prvenstveno pružaju roditelji koji za auto moto sportove smatraju da su nebezbedni. Cilj akcije jeste upoznavanje „običnih ljudi“ s auto moto sportom u Srbiji.

Auto moto trke organizuju se na potpuno obezbeđenom, zatvorenom prostoru. Učesnici na trkama su veliki profesionalci koji neće dozvoliti da do bilo kakvog problema dođe, koliko god to u njihovoj mogućnosti bilo. U slučaju da se problem i desi, organizator je taj koji je još pre trke do najstinijih detalja isplanirao da do propusta ne dođe.

Kada trkači, kako u Srbiji, tako i u svetu, stave kacigu na glavu, postaju ljuti rivali koji će nam pružiti nezaboravne borbe na stazi, ali kada se kacige skinu, oni su i dalje odlični prijatelji. Tome se treba učiti od malena, da neprijatelji na terenu, nisu neprijatelji u stvarnom životu.

Decu za ruku i pravo na trku vizual

Još jedan pozitivna strana trka svakako je i edukacija. Devojčice i dečaci koji odrastu na trkalištima svesni su da se brza vožnja primenjuje samo u kontrolisanim uslovima, na mestima koja su za to predviđena. Deca koja su svesna toga, imaju kontrolu na ulici, što umanjuje broj nesreća na drumovima.

Roditelji, ispunite želje svoje dece, možda se među njima krije novi šampion. Za početak, posetite neku od trka, pogledajte kako sve izgleda uživo i uverite se da nije to onako kako ste zamišljali.

Više informacija http://trke.rs/decu-za-ruku-i-pravo-na-trku/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *