Opel Movano osvojio „Green Van 2015“ priznanje

Zlatna medalja za Movano: Opelov van je osvojio priznanje „Zeleni van godine 2015.“ (Green Van 2015 award), pobedivši 15 rivala u klasi vanova i malih vanova do sedam tona. Movanova kombinacija niske potrošnje goriva, postignute zahvaljujući BiTurbo tehnologiji i velike nosivosti i kapaciteta, ubedila je žiri magazina „VerkehrsRundshau“ i „Trucker“ u svoje kvalitete, te zaslužila prvo mesto u ovom ekološkom rangiranju.

 
„Movano impresionira svojom fleksibilnošću i transportnim kapacitetima u svakodnevnim poslovima. Prošle godine, uveli smo u naša dostavna vozila nove, savremene BiTurbo dizel motore sa ultra-modernom tehnologijom uštede goriva. Oni su blagonakloni ne samo prema životnoj okolini već i prema džepu vlasnika – što je koncept koji izuzetno dobro funkcioniše u ovom ekološkom rangiranju“, rekao je slavljenik, Štefen Rašig (Steffen Raschig), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila, nakon primanja nagrade za najbolji ekološki mali van na Transport Manager večeri u Bonu.

Steffen Raschig, Director Commercial Vehicles OpelVauxhall, proudly presents the Green Van 2015 award won by the Movano.

Opel Movano je jedini konkurent u klasi lakih komercijalnih vozia koji je osvojio preko 6.000 ekoloških poena, ostavljajući na taj način drugoplasirano vozilo sa 170 poena manje. Postoje dobri razlozi ovako glatke pobede: 2,3 litarski BiTurbo CDTI sa 120 kW/163 ks, koji troši samo 8,5 l dizela na 100 km, što je ekvivalentno emisiji CO2 od 268 grama po kilometru, i to na testovima sprovedenim od strane „VerkehrsRundshaua“ i „Truckera“. Vrednost je izvedena iz aktuelne emisije CO2 uključujući i proizvodnju goriva (Well-to-Wheel sistem računanja). Start/Stop tehnologija, koja dolazi kao standardna, takođe ima pozitivan uticaj na rezultat. Pored toga, Movano može da se pohvali tovarnom zapreminom od 13 kubnih metara, malom masom vozila i nosivošću od 1,2 tone. Sve ovo Opel Movano čini dobro izbalansiranim, svestranim „zelenim“ transporterom, nosiocem zlatne medalje u 2015. godini kada je ekološko rangiranje u pitanju.

 

Opel Srbija PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *