Opel i GM kažu: „Hvala 500 miliona puta“

General Motors danas slavi izuzetno proizvodno dostignuće: od osnivanja kompanije 1908., više od 500 miliona vozila je isporučeno kupcima širom sveta – to je brojka sa kojom ne može da se pohvali nijedan drugi proizvođač automobila. Opel, kao jedan od članova grupe sa bogatom tradicijom, odigrao je značajnu ulogu u tome: nemačka marka je proizvela 68 miliona vozila, najveći broj u glavnoj fabrici u Riselshajmu, gde se i održava proslava ovog značajnog događaja.

Verni kupci su pozvani na večeru sa članovima odbora u istorijskom ambijentu Opelove Garaže klasičnih vozila. Katarina Dionizijus (Katharina Dionysius) iz Ridštata je mogla da uživa u posebnom iznenađenju tokom posete proizvodnoj hali: kao Opelov kupac dugi niz godina, na poklon je dobila Opel Zafiru Tourer koju je nedavno naručila, i to direktno sa proizvodne linije. Ovaj „jubilarni“ poklon joj je uručio CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann).

cq5dam.web.1280.1280(2)

Katarina Dionizijus je imala nezgodu vozeći svoju Astru, par dana pred ovaj događaj. Automobil je teško oštećen, ali je ona pretrpela samo manje ozlede. Na „Facebooku“ je pohvalila svog „crvenog heroja“ i zahvalila se Opelovim inženjerima za njihov „sjajan posao“. Njena nova Zafira Tourer dolazi sa „bešumnim, dvolitarskim turbo dizel motorom sa 125 KW/170 ks, koji je u skladu sa strogim Evro 6 standardima emisije štetnih gasova i novina je na tržištu.

Dr Nojman: „Za mene, ova godišnjica je više od impresivnih brojki, jer 500 miliona automobila znače i 500 miliona kupaca, njihovih priča i iskustava. Mi svim tim kupcima kažemo „hvala“ 500 miliona puta za vašu lojalnost i poverenje, jer je naša privilegija što smo igrali i igramo tako značajnu ulogu u vašim životima.“

cq5dam.web.1280.1280

GM je proslavio izuzetnu brojku od 500 miliona proizvedenih vozila do sada širom sveta. Praktično, simultano sa proslavom u Riselshajmu, verni kupci su pozvani i u proizvodne pogone u Severnoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Kini.

Opel je pod okriljem GM-a od 1929., i od tada do danas su mnogi značajni rezultati popločavali stazu za legendarne automobile poput Kadetta, Rekorda, GT-a, Mante, Kapitäna… Opel je svo to vreme težio tehnološkim inovacijama, koje kupcima pružaju visoku upotrebnu vrednost i benefite; primera radi, 1989. je proizvođač iz Riselshajma bio prvi koji je svoje automobile opremao katalitičkim konverterom kao standardnom komponentom. Vodeći princip „Mi za sve vozače stvaramo i činimo dostupnom tehnologiju, koja je inače prisutna isključivo u klasi luksuznih automobila“, je ostao kamen temeljac filozofije marke do danas. U skladu sa tom tradicijom, nova vrhunska tehnologija stupa na scenu: Opel OnStar. Reč je o personalnom servisu i asistenciji na putu, koji su dostupni od ove godine. Na taj način je vozilo pretvoreno u mobilnu vezu s internetom.

cq5dam.web.1280.1280(1)

Dr Karl-Tomas Nojman: „Svake godine, Opel proda više od milion automobila, nastavljajući na taj način trend rasta, s obzirom da je usred tržišne ofanzive kada je reč o novim modelima i agregatima. Ovogodišnji vrhunac je predstavljanje nove Astre. Obećavam vam, takođe i u ime 35.000 zaposlenih u Opelu: ovaj automobil će još jednom doneti uzbuđenje našim kupcima, i regrutovati mnoge nove ljubitelje naše marke.“

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *