Alfa Romeo Stelvio dobio 5 zvezdica od Euro NCAP-a

Alfa Romeo Stelvio je postigao zavidan Euro NCAP rejting od 5 zvezdica, ostvarivši skor od 97% po pitanju zaštite odraslih putnika: to je izvrstan rezultat imajući u vidu da je 2016. godine uveden izuzetno strog sistem ocenjivanja. Kokpit prvog SUV vozila u istoriji brenda Alfa Romeo ostao je stabilan u testu čeonog sudara sa drugim vozilom, a svi vitalni delovi tela i ekstremiteti putnika na prednjim sedištima su takođe bili zaštićeni u testu udara u čvrstu prepreku.

Testovi obavljeni na prednjim sedištima i naslonima za glavu dokazali su dobru zaštitu od povređivanja prilikom naglog trzaja vrata, u slučaju udara u zadnji deo vozila. Pored toga, Alfa Romeo Stelvio je izveden sa sistemom automatskog kočenja u opasnim situacijama (AEB) kao standardnim delom opreme. Operativni testovi na malim brzinama, koje su tipične za gradsku vožnju, potvrdili su visok nivo performansi, uz izbegavanje sudara na svim brzinama na kojima je vršeno testiranje.

Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući dvema bitnim karakteristikama novog Alfa Romeo SUV automobila: efikasnost karoserije koja je podjednako kruta i snažna, koliko je laka, sa obilatom upotrebom ultra-lakih materijala, poput aluminijuma i kompozitnog aluminijuma, i primena velikog broja bezbednosnih uređaja koji nenametljivo pomažu  u ostvarivanju uzbudljivog iskustva vožnje, a koje garantuje poseban dizajn šasije i vešanja.

 

Alfa Romeo Stelvio je dizajniran kao deo porodice “Giorgio”, što je ime koje je dato arhitekturi na kojoj su zasnovane sve verzija modela Giulia. Ova arhitektura je razvijena kako bi svim Alfa Romeo vozilima pružila vrhunsko upravljanje, kontrolu i bezbednost, što potvrđuje i rejting od 5 Euro NCAP zvezdica modela Giulia. Velika investicija koja daje izvrsne rezultate.

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *