Dizajnerska nagrada za futuristički Kia Telluride

Bronzano priznanje IDEA za koncept velikog SUV-a
Veliki konceptni sportski terenac Kia Telluride dobio je prestižnu dizajnersku nagradu, koju dodeljuje američko društvo dizajnera IDSA. Kia je osvojila bronzanu medalju za dizajnersku izvrsnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) u kategoriji prevoznih sredstava i to za konceptno vozilo, premijerno predstavljeno na salonu automobila u Detroitu u januaru 2016. godine.

Telluride nastavlja seriju Kijinih dizajnerskih nagrada
Kia u zadnje vreme postaje sve prepoznatljivija po svom vrhunskom dizajnu, a istoimenu nagradu je 2014. godine osvojila za model Soul i koncept GT4 Stinger, a još 2012. za model Rio. Telluride je nastao u Kijinom dizajnerskom studiju Kia Design Center America u Kaliforniji.

Peter Schreyer, predsednik i šef dizajna u korporaciji Kia Motors, rekao je: “Telluride je Kijin odvažan stav, koji nudi najnoviji dizajnerski pogled na luksuzne sportske terence. Predstavlja dizajnersku viziju koncepta, koji je vrlo upečatljiv i temelj je za serijsku proizvodnju vozila. Veoma sam ponosan na naše dizajnere i osvojenu nagradu, koju nam je dodelila IDSA. To je velika čast za sve nas.”

Mišićavi luksuz koji odskače od konkurencije
Koncept Telluride predstavlja viziju luksuznog velikog sportskog terenca, koji mišićavim izgledom odskače od konkurencije, a zbog dugog međuosovinskog rastojanja (najduži od svih Kijinih modela) omogućava maksimalnu udobnost na svih 7 sedišta.

Najsavremenije tehnologije, robusna lepota i napredna upotrebljivost
Luksuzni SUV odvažnog izgleda može se pohvaliti brojnim naprednim tehnologijama. Koncept se fokusira na prijatan osećaj i udobnost putnika u drugom redu sedišta, koja se mogu skoro u potpunosti oboriti nazad i nudi mnogo prostora za noge. Sedišta u prvom i drugom redu u svom leđnom delu imaju ugrađene pametne senzore, koji prate vitalne funkcije putnika. Podaci, koji se prikazuju na ekranima, smeštenim na unutrašnjim oblogama vrata, sinhronizovani su sa sistemom LER (Light Emitted Rejuvenation). Radi se o sistemu pomlađivanja svetlošću, koji koristeći velike plafonske LED panele i osvetljavanjem kabine terapeutskim svetlosnim uzorcima pomaže kod ublažavanja poremećaja biološkog ritma (desynchronosis), poznatijeg kao »bolest putovanja« ili »jetlag«.

 

Kia Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *