Alfa Romeo zahvalio se Antoniju Đovinaciju

Vozač Alfa Romeo Racing ORLEN Antonio Đovinaci napustiće tim na kraju Šampionata Formule 1 2021, nakon tri sezone provedene sa timom. Antonio je postao prvi Italijan koji se takmičio u celoj F1 sezoni još od 2011, kada je zauzeo startnu poziciju za tim u Melburnu 2019. Do sada je učestvovao u 59 trka sa ekipom, uključujući dve za Sauber-om 2017. godine, kada je debitovao umesto povređenog Paskala Verlajna.

Antonio je vozač koji je veoma popularan i kod tima i kod navijača. On je bio neverovatan profesionalac tokom svog boravka u timu, doprinoseći njegovom rastu i uvek dajući 100% na stazi i van nje. Njegov najbolji rezultat je peto mesto na Velikoj nagradi Brzila 2019. godine a timu je pružio mnogo posebnih trenutaka, kao što je liderska pozicija na trci u Singapuru u njegovoj debitantskoj sezoni i maksimiziranje snage bolida u trećoj rundi kvalifikacija nekoliko puta ove sezone.

Alfa Romeo želi Antoniju, sjajnom timskom kolegi i fantastičnoj osobi, sve najbolje u budućim poduhvatima dok uplovljava u novo poglavlje svoje karijere.

Žan Filip Imparato, glavni izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Alfa Romeo je neizmerno zahvalan Antoniju Đovinaciju na velikom doprinosu koji je dao ovom timu tokom godina, ne samo iz sportskog ugla. Antonio otelotvoruje italijanski duh brenda i bio je njegov autentičan ambasador svakoga dana.

Nije slučajnost to što je Alfa Romeo vratio italijanskog vozača u Formulu 1 nakon 8 godina i to što je Antonio 3 godine bio jedini italijanski vozač u šampionatu.

Ponosni smo što smo zajedno ispisali jedno važno poglavlje u veličanstvenoj sportskoj istoriji Alfa Romeo brenda. Želimo Antoniju sve najbolje u budućnosti.“

Frederik Vaser, direktor Alfa Romeo Racing ORLEN tima: „Nikada nije lako reći zbogom nekom od vozača, a naročito u slučaju Antonija, koji je bio deo tima tako dugo. Sada kada se rastajemo, mi ćemo se sa radošću sećati trenutaka koji su učinili da rastemo zajedno kao tim. Antoniju želimo sve najbolje u budućnosti nakon sezone 2021: pre toga, imamo još tri trke da ostvarimo dobre rezultate zajedno i snažno završimo ovu sezonu.“

 

FCA Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *