Gvanju Zu pridružuje se Alfa Romeo Racing ORLEN timu u 2022.

Tim Alfa Romeo Racing ORLEN imaće injekciju talenta i mladalačkog entuzijazma u sezoni 2022, jer će se Gvanju Zu (Guanyu Zhou) pridružiti timu kao trkač. Mladi Kinez, pobednik više trka na FIA F2 šampionatu, debitovaće u F1 na startu u okviru prve trke sledeće sezone u Bahreinu. Kao prvi vozač Formule 1 iz Kine, Zu je pionir koji će ispisati ključnu stranicu u istoriji moto-sporta svoje zemlje. Njegov put ka Formuli 1 utaban je posvećenošću i upornošću, bez direktnog uzora koga je mogao da prati, već sa snažnim samopouzdanjem u sopstvene sposobnosti i čvrstu podršku njegove porodice.

Pošto je u svojoj karijeri doživeo uspehe na svim nivoima trka, Zu (22) je već neko vreme na radaru većine F1 timova. Završio je drugi u italijanskoj F4 2015. godine, pre nego što je osvojio trku u Euro F3 i F2, fider serije Formule 1.

Godina 2021. bila je posebno važna za ovog vozača, koji je trenutno na drugom mestu na tabeli u F2 i spreman je da se bori za titulu u poslednja dva događaja sezone u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju.

Zu će se pridružiti timu sa bogatim nasleđem i tradicijom, kompletirajući veoma konkurentnu postavu zajedno sa Valterijem Botasom: ova kombinacija mladosti i iskustva biće spremna da pogura Alfa Romeo Racing ORLEN napred, u vreme kada sport podrazumeva potpuno novi set pravila i svi timovi počinju od nule u potrazi za slavom.

Sa kompletnom postavom trkača za 2022, tim je sada spreman da uđe u novu eru samopouzdano. Dobrodošao u Alfa Romeo Racing Orlen, Zu!

Žan Filip Imparato, glavni izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Alfa Romeo je sa zadovoljstvom poželeo dobrodošlicu u svoju porodicu Gvanjuu Zuu, prvom kineskom vozaču u Formuli 1. Odluka o angažovanju Zua doneta je u potpunom dogovoru sa Alfa Romeo Racing ORLEN timom i rezultat je specifičnog cilja i jasne strategije: da Alfa Romeo postane globalni premijum brend. Gvanju Zu predstavlja ključnu priliku da se u potpunosti iskoristi potencijal koji nudi globalna F1 platforma i služi kao privilegovana ulazna tačka na kinesko tržište koje igra značajnu ulogu u budućnosti Alfa Romea. To što smo poželeli dobrodošlicu Zuu u brend govori o inkluzivnoj moći brenda koji inspiriše snažne i univerzalne emocije, podeljene širom sveta”.

Frederik Vaser, direktor Alfa Romeo Racing ORLEN tima: „Zadovoljstvo je poželjeti dobrodošlicu Gvanjuu Zuu u Alfa Romeo Racing ORLEN. On je veoma talentovan vozač, što su pokazali njegovi rezultati u F2 i radujemo se što ćemo pomoći njegovom talentu da napreduje u Formuli 1. Ponosni smo na našu postavu za 2022. i uvereni smo da će Zu imati veoma uspešno partnerstvo sa Valterijem. Takođe se radujemo što ćemo poželeti dobrodošlicu svim novim kineskim navijačima koji će se pridružiti timu: Alfa Romeo Racing ORLEN je istorijski brend koji oličava duh Formule 1. Daćemo sve od sebe da iskustvo našeg sporta bude sjajno u Kini.”

Gvanju Zu, 2022. vozač Alfa Romeo Racing ORLEN: „Od malih nogu sam sanjao da se popnem što više mogu u ovom sportu za koji sam toliko strastven. Sada se san ostvario. Privilegija mi je da započnem svoju karijeru u Formuli 1 sa tako kultnim timom, timom koji je uveo toliko mladih talenata u Formulu 1 u prošlosti. Osećam se dobro pripremljenim za ogroman izazov Formule 1, vrhunac mog sporta, zajedno sa dokazanim talentom svetske klase Valterijem Botasom. Želim da se zahvalim Alfa Romeo Racing ORLEN timu na ovoj prilici. Sledeće godine cilj će biti da se nauči što je više moguće i što je brže moguće. Biti prvi kineski vozač u Formuli 1 predstavlja proboj u istoriji kineskog motosporta. Znam da će mnogo nade polagati na mene i, kao i uvek, shvatiću ovo kao motivaciju da postanem bolji i postignem više.”

 

FCA Srbija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *