„AUTOBEST 2016 Awards“ priznanja za Opel Amperu-e i Opel grupu

Opel je bio veoma uspešan na nedavno održanoj „2016 AUTOBEST Awards“ dodeli priznanja. Proizvođač iz Riselshajma je kući odneo trofeje u dve kategorije. Stručni AUTOBEST žiri, sastavljen od nezavisnih novinara iz 31 evropske zemlje, dodelio je Amperi-e „ECOBEST 2016“ titulu. Ovaj revolucionarni električni automobil sa izuzetnom voznom autonomijom je pobedio u oštroj konkurenciji, pruživši „pravi odgovor za oblikovanje budućnosti električnog prevoza u Evropi“.

Pored toga, žiri je prepoznao „Opelov uspešan preokret pod dirigentskom palicom dr Karla-Tomasa Nojmana (Dr. Karl-Thomas Neumann)“. Žiri je nastavio uz reči da se Opelov moto „Gde se nemačka preciznost susreće sa vajarskom umetnošću“, može primeniti kako na modele, tako i samu kompaniju. Rezultat se ogleda u tome što je Opel grupa proglašena za „COMPANYBEST 2016“.

„Mi smo veoma ponosni što smo u prilici da primimo ova prestižna priznanja“, rekao je CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman. „To pokazuje da naši modeli, ali i mi kao kompanija i marka, možemo da ubedimo ljude u ono što radimo. Do sada u toku ove godine, proširili smo se na 18 tržišta, što je moguće jedino ukoliko imate dobar tim i prave proizvode. Uspeh našeg bestselera, Astre, i revolucionarne tehnologije oličene u novoj Opel Amperi-e, samo su dva primera naše sveobuhvatne modelne ofanzive.“

2016-10-24_autobest2016-ampera-e-opel-group

Opel Ampera-e je uzor Opelove sposobnosti i težnje ka inovacijama. Ona revolucionizuje prevoz na električni pogon. Sa voznom autonomijom od preko 500 kilometara (na električni pogon, mereno po Novom evropskom voznom ciklusu (NEDC) u kilometrima: >500 km, provizorna vrednost), ovaj električni automobil može da se pohvali sa najmanje 100 kilometara većim dometom u odnosu na najbližeg rivala u segmentu trenutno. Pored toga, Ampera-e nudi zadovoljstvo u vožnji i živahnost jednog sportskog automobila. Performanse elektromotora su ekvivalentne 150 KW/204 ks, a novi elektro automobil od 0 do 50 km/h može da ubrza za samo 3,2 sekunde. S obzirom na to da su velike baterije od 60 kWh inteligentno integrisane u pod vozila, obezbeđeno je obilje prostora za pet putnika, i zapremina prtljažnika na nivou standardnog automobila iz C segmenta. U ostale vrhunske osobine su uključene izvanredna Opelova digitalna konektivnost zahvaljujući OnStar sistemu i funkcija projekcije pametnih mobilnih telefona.

Opel može da se pohvali nenarušenim nizom AUTOBEST priznanja. Prošle, 2015. godine, žiri je Opelu uručio „SAFETYBEST“ titulu za IntelliLux LED® matrična svetla, dok je Opel Corsa imenovana za „Best Buy Car of Europe for 2015“ (Najbolji evropski automobil 2015. po odnosu uloženo-dobijeno).

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *