BMW održao obećanje – 100.000 električnih vozila

 

BMW Grupa ispunila je obećanje da će 2017. godine isporučiti 100.000 električnih vozila. Ovo je još jednom potvrdilo vodeću ulogu kompanije kada je u pitanju elektromobilnost. Sedište BMW Grupe, čuvena zgrada u obliku četiri cilindra, na severu Minhena, pretvorena je u baterije sjajnom svetlosnom instalacijom. BMW Grupa je odabrala ovaj sjajan simbol koji predstavlja tehnološke promene u pokretu kako bi označila prekretnicu na putu ka budućnosti mobilnosti.

„Mi ispunjavamo obećanja“, rekao je Harald Kruger, predsednik Upravnog odbora BMW AG. „Ovaj simbol osvetljava put u eru elektromobilnosti. Prodaja 100.000 električnih automobila za godinu dana važna je prekretnica, ali ovo je samo početak za nas. Od uvođenja BMW i3 2013. godine, kupcima smo isporučili više od 200.000 električnih automobila, a do 2025. godine svojim kupcima ponudićemo čak 25 električnih modela.“


Za svoj BMW i, električni podbrend, osnovan 2011. godine, kompanija je već osigurala imenovanja od BMW i1 do i9, kao i od BMW iX1 do iX9. Sledeće godine očekuje nas lansiranje modela BMW i8 Roadster, a naredne 2019. godine potpuno električan MINI.  Zatim, 2020. godine, električna verzija BMW X3 praćena novim tehnološkim vodećim konceptom BMW iNext 2021. godine, koji će po prvi put u serijski proizvedenom modelu kombinovati elektromobilnost sa autonomnom vožnjom i novim opcijama za unutrašnju povezanost.

 

BMW Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *