Započela predprodukcijska proizvodnja BMW X7

 

Proizvodnja prvih predprodukcijskih modela BMW X7 započela je u fabrici BMW Grupe u Spartanburgu, SAD. Ovim je počelo odbrojavanje poslednjih dvanaest meseci pre nego sto će automobil, krajem 2018. godine, biti zvanično predstavljen.

Model BMW X7 koristi istu proizvodnu liniju kao i modeli BMW X5 i BMW X6. Predprodukcijski modeli se predaju stručnjacima iz oblasti razvoja na homologaciju, registraciju kao i različite testove, kao što su ispitivanja izdržljivosti i test pogona u ekstremnim uslovima – u pustinskim područjima Doline Smrti ili na ledom i snegom pokrivenim padinama Skandinavije. Svi predprodukcijski modeli biće prekriveni maskirnim omotačem čiji su prugasti oblici dizajnirani da pomognu prikrivanju konačnog izgleda ovog vozila.


U Spartanburgu, BMW proizvodi X modele za globalno tržište, a sa rekordnim proizvodnim ciframa od preko 411.000 jedinica u 2016. godini, Spartanburg je trenutno najveća fabrika BMW Grupe širom sveta. Oko 70% vozila proizvedenih u Spartanburgu izvozi se u 140 zemalja širom sveta. Prema podacima američkog Ministarstva trgovine, BMW Grupa je zato najveći izvoznik vozila u SAD mereno u vrednosti izvoza.

Ova fabrika zapošljava više od 9.000 ljudi, a svakodnevno 1.400 modela BMW X3, X4, X5 i X6 bude u njoj proizvedeno. Maksimalni godišnji proizvodni kapacitet iznosi oko 450.000 vozila. Do sada je BMW investirao osam milijardi američkih dolara u samu lokaciju i proizveo oko 3,9 miliona vozila od ulaska u pogon 8. septembra 1994. godine.

* Zbog statusa pred-serije vozila, tehnički detalji kao što su potrošnja goriva, emisije CO2 i slično biće saopšteni u nekom od narednih obraćanja javnosti.

 

BMW Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *