Borković bez bodova u drugoj trci na Spa Frankošamp

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nije završio drugu  trku na stazi Spa Frankošamp u Belgiji usled incidenta koji je već u prvom krugu izazvao Đani Morbideli u pokušaju da obiđe vozača NIS Petrol by B3 Racing Tima u kojem mu je u potpunosti uništio točak. Borković tako treći trkački vikend završava sa prikupljenih 20 bodova, maksimalnih pet  iz kvalifikacija i 15 bodova iz prve trke. U ukupnom plasmanu srpski as ima 47 poena i zauzima devetu poziciju.

Vozač NIS Petrol by B3 racing tima startovao je sa 10. pozicije, ali ga je u želji da se domogne novih poena na njegovoj omiljenoj stazi sprečio Đani Morbideli koji je pokušao da obiđe Borkovića sa spoljne strane, iako je bio sporiji od njega. Kada je Morbideli trebalo da popusti udario je u zadnji levi točak srpskog asa i onesposobio Borkovićevog Seata za nastavak trke, ali i sebe.

„Jako sam razočaran posle druge trke, sjajno mi je krenuo vikend i bio sam pun optimizma pred drugu trku. Ali ovo su stvari na koje ne može da utiče nijedan vozač i koje se jednostavno dešavaju. Sada sam u potpunosti fokusiran na sledeću trku u Imoli koja je za dve nedelje. Nastavljam da vežbam start i da se usavršavam sa svojim timom. Veoma sam razočaran i Morbidelijevim nesportskim ponašanjem jer to nije primereno vozaču kojim ima 30 godina iskustva u trkama“ rekao je Borković na kraju trećeg trkačkog vikenda u sezoni.

Sedma i osma runda TCR šampionata održaće se na stazi Imola u Italiji 22.maja.   

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *