Borković borben, ali bez uspeha u Portugalu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto na prvoj trci, a drugu trku nije završio zbog sudara u kojem je srpski as naleteo na klupskog kolegu Atilu Tašija koji je zbog udesa ispred sebe naglo zakočio usred krivine gde Borković nije mogao da ga izbegne. Zbog udesa na jučerašnjim kvalifikacijama, Dušan je obe današnje trke startovao sa samog začelja, prvu sa 17., a drugu sa 15. pozicije I tako na drugom trkačkom vikendu u Portugalu I pored velike požrtvovanosti ostao bez bodova. Srpski as zauzima trenutno 7. poziciju u generalnom plasmanu sa osvojenih 27 bodova.

U jučerašnjem sudaru Borkovićev automobil je pretrpeo ogromna oštećenja prednjeg desnog kraja zajedno sa šasijom, zadnjeg desnog krila, kao i volana koji je bio iskrivljen i koji je morao je da se zameni. Međutim, B3 racing tim je radio tokom cele noći I velikim naporima uspeo da osposobi automobil. U prvoj trci Borković je nakon fantastičnog starta I obilaženja vozila ispred sebe sa spoljne strane, već u prvom krugu sa 17. pozicije došao do 11. koje ju je zadržao do pred sam kraj, da bi trku završio na 12. poziciji. Srpski as je od prvog kruga prijavljivao problem podupravljanja, gubitka kontrole nad vozilom I veliki problem sa trošenjem guma. U drugoj trci, Borković je takođe odlično startovao I sa 15. ubrzo došao do 12. pozicije, ali je na žalost, posle sudara bio prinuđen da prekine trku jer se pri udarcu podigla temperatura motora.

“Veoma sam razočaran ishodom ovog vikenda. Naporno smo radili kako bismo se ubrzali do kvalifikacija. Pokazao sam brzinu na drugom treningu sa najboljim vremenom, ali ponašanje automobila I peh na kvalifikacijama I drugoj trci je bio potpuno neočekivan. Posle sudara u drugoj trci nisam mogao da nastavim zbog problema sa motorom I bio sam prinuđen da odustanem. Još uvek nam nije jasno zbog čega imam ovoliki problem sa predupravljanjem, ali se nadam da ćemo sa podacima iz ove dve trke I sa testova adekvatno uspeti da se spremimo za sledeći trkački vikend I uspešan nastavak šampionata. Ispred mene je još 18 trka, prva sledeća je u Belgiji. Jako volim Spa Frankošamp I jedva čekam vikend na ovoj stazi koju dobro poznajem” –rekao je Borković posle druge trke.

Jedna od novosti koja je stigla iz Estorila je da će se 7. I 8. runda TCR šampionata umesto u Monci održati na stazi u Imoli 21. maja.

Sledeći trkački vikend održaće se u Belgiji na čuvenoj stazi Spa Frankošamp 6. I 7. maja i voziće se sa FIA WEC.

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *