Iveco – humanitarni rad i sponzorstva

Međunarodna humanitarna organizacija Transaid identifikuje, promoviše i implemetira rešenja vezana za lokalni transport koja poboljšavaju pristup osnovnim uslugama i omogućavaju ekonomsku dobit siromašnim ljudima iz zemalja u razvoju. Kroz svoju 25 godinu dugu istoriju, Transaid je sarađivao sa organizacijama kako iz javnog tako i iz privatnog sektora. Jedna takva saradnja počela je ne tako davne 2005. godine sa torinskom kompanijom Iveco.

Iveco (akronim za Industrial Vehicles Corporation) je, kako joj samo ime kaže, korporacija koja se bavi proizvodnjom industrijskih vozila. Saradnja obuhvata obuku vozača teških transportnih vozila u afričkim zemljama kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na putevima Podsaharske Afrike. Kompanija je čak donirala nekoliko svojih kamiona marke Stralis 4×2 Nacionalnom institutu za saobraćaj u Tanzaniji.

Osim navedenih donacija u vozilima, Iveco je takođe i jedan od glavnih zagovornika tradicionalnog doručka “Transport News”-a, najvećeg događaja industrije komercijlanih vozila u Škotskoj, na kojem se putem lutrije svake godine prikupi više od 40.000 funti. Kompanija Iveco je 2006. godine nastavila sa humanitarnim radom i donirala kipper kamione EuroTrakker Šri Lanci kako bi pomogla u obnovi nakon razornog cunamija koji je pogodio ovu zemlju.

Fotografija 1

Iveco-vi kamioni Stralis i Trakker su, među teškim transportnim vozilima, jedni od najprepoznatljivijih modela i lidera u svojoj klasi.

U nastavku humanitarnog rada, donirana su tri Iveco-ova kombija, laka dostavna vozila marke Daily Ženskom pokretu u prestonici Gane, Akri. Iveco Daily i danas predstavlja jedno od najpopularnijih i najprodavanijih vozila ovog proizvođača. Iveco se osim humanitarnog rada bavi i očuvanjem prirode na taj način što proizvodi komercijalna i industrijska vozila teške, srednje i lake kategorije koja koriste alternativna goriva (prirodni gas), kao i električni i hibridni pogon. Iveco Astra je linija građevinskih vozila, pri čijim je kontinuiranim istraživanjima došlo do razvoja efikasnih tehnologija, kao i smanjenju nivoa emisije štetnih gasova. Iveco Margius je linija vatrogasnih vozila koja nosi ime po nemačkom vatrogasnom činovniku Konradu Ditrihu Margiusu. Iveco takođe proizvodi i liniju vojnih vozila, među kojima je najpoznatiji Iveco LMV koji je u osnovi izgrađen na platformi Daily-a. Najprodavanije modele ove linije koriste mnoge evropske vojske. Ono što upotpunjuje proizvodnu liniju ove kompanije jeste i proizvodnja autobusa. Irisbus, koji je ribrendiran u maju 2013. kao Iveco Bus, se čak može naći i na ulicama naše zemlje, tačnije u Novom Sadu. Iveco Bus je drugi proizvođač u evropskom sektoru javnog transporta, koji aktivno radi na poboljšanju ponude.

Iveco se kao lider u svojoj industriji, osim humanitarnog rada bavi i pokroviteljstvom. Neki od značajnijih događaja i klubova koje su sponzorisali su: Olimpijske igre u Moskvi 1980., Svetsko prventsvo u fudbalu 1982., Dejvis Kup 1982., Svetsko prventsvo u atletici na otvorenom 1983., Svetsko prventsvo u fudbalu 1990., Zimske Olimpijske igre u Torinu 2006., oficijelni sponzor argentinskog fudbalskog šampionata, oficijelni sponzor ragbi reprezentacije Novog Zelanda 2011., sponzor brazilskog fudbalskog kluba Korintijas 2012., sponzor italijanskih fudblaskih klubova Juventus i Bolonja 2013., kao i nacionalnog tima Italije, a 2009. postaje zvanično dostavno vozilo Formule 1 i Moto GP šampionata.

Kompanija Iveco će i u daljem radu nastaviti sa inovacijama, humanošću i pokroviteljstvima, a sve zarad bolje budućnosti.

 

Iveco Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *