Borković kažnjen, kreće sa začelja!

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 10. mesto u kvalifikacijama za WTCC trke na stazi Hungaroring u Mađarskoj, ali će sutra startovati s poslednje, 20. pozicije. Ovo je epilog kazne koja je vozaču NIS Petrol by Camoos Racing tima izrečena nakon što je utvrđeno da je Chevrolet Cruze #98 niži od propisanog.

Posle dva merenja odlučeno je da se Borkoviću ponište sva vremena ostvarena u prva dva dela kvalifikacija, zbog čega će sutra na obe trke krenuti s poslednjeg mesta.

U šoku sam. Imao sam pol-poziciju za drugu trku, a onda se ovo dogodilo. Staza Hungaroring je gotovo nemoguća za preticanje, pa mi je ne samo oduzet start s prvog mesta nego i šansa da se prvi put popnem na podijum u WTCC – rekao je Borković nakon odluke.

borkovic_madjarska01

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario je Ivan Miler u Sitroenu (1.48.727), ispred klupskih kolega Hoze Marija Lopeza i Sebastijana Loeba.

Obe trke WTCC u Mađarskoj biće vožene sutra, prva kreće u 13.30, druga u 14.40 uz direktan prenos na kanalima Eurosport i RTS 2.

Dušan Borković trenutno zauzima deveto mesto u generalnom plasmanu WTCC sa 15 osvojenih bodova posle prve četiri trke.

Pančevački automobilista u Mađarskoj će imati i veliku podršku srpskih navijača. Ekskluzivnu priliku da budu deo tima navijača najtrofejnijeg srpskog automobiliste, koga NIS sponzoriše četvrtu godinu zaredom, imali su oni koji su od 14. marta do 14. aprila kupili bilo koji NISOTEC proizvod, slikali se se sa njim na temu: „JA I MOJ AUTO VOLIMO NISOTEC ULJA“ i objavili je putem sajta www.nisotec.rs.

borkovic_madjarska02

Stručni žiri u kome je i bio Dušan Borković, izabrao je najzanimljivije i najoriginalnije fotografije. Tri autora najbolje fotografije bodriće Ducu na Hungaroringu.

Višegodišnja podrška Dušana Borkovića i NIS Petrol Racing tima je potvrda opredeljenja NIS-a da promoviše vrhunski sport i zdrav način života. Iz godine u godinu, NIS pod brendom „NISOTEC“ unapređuje i širi paletu kvalitetnih motornih ulja koja zadovoljavaju sve zahteve proizvođača motora i važeće sertifikate ISO 9001 i ISO 140001.

 

Dušan Borković PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *