Vesnić na testiranju u Slovačkoj

Nakon velikih problema sa automobilom na trci u Francuskoj ASK Sport Auto Vesnić na čelu sa Milunom i Milovanom Vesnićem odlučio je da pauzu između trka i prvomajske praznike ne iskoristi za odmor već za dodatne testove i unapređenje postavki takmičarskog BMW-a. Uz pomoć prijatelja iz Slovačke i Mađarske tim se obreo na Slovakiaringu na celodnevnim probama koje su i pored početnih tehničkih problema vratile dozu optimizma celoj ekipi pred nastavak sezone.

„Nećemo se više vraćati na probleme sa početka sezone i trku u Francuskoj. Neka ovi testovi koji su ,dobro znate, bili u planu i pre kupovine automobila budu novi početak. Iza nas je naporan dan i iskreno sam iscrpljen. Probali smo nove postavke i zadovoljan sam napretkom jer je automobil znatno upravljivij i po prvi put vozim ja njega a ne on menei. Pred celom ekipom je još dosta posla i učenja jer je automobil veoma osetljiv na svaku promenu koja veoma lako donosi ali i odnosi delove sekundi. Na meni je naravno da vozački odradim što bolje ali i za moj maksimum je potrebno više vremena za volanom BMW-a. Auto je istina dosta sporiji od Vectre STW ali predstavlja potpuno novi izazov i iskustvo. Napravili smo jedan korak napred ali do vrhunskog rezultata i borbe za vrh ipak treba dosta truda, rada i novca. Konkurenciju čine veliki timovi sa ogromnim iskustvom, infrastrukturom i armijom ljudi koja radi za vozače koji dođu, sednu i voze. Nama ne nedostaje volje, rada i želje, šta nam nedostaje u borbi sa evropskom elitom možete zaključiti sami. – kroz smešak je poručio Vesnić iz Slovačke.

2014-04-30 09-39-29 - IMG_0901

ASK Sport Auto Vesnić se ovom prilikom zahvaljuje organizatorima Lotus Ladies Cup-a koji je omogućio da i pored popunjenih termina srpski tim testira na Slovakiaringu, slovačkim prijateljima iz tima Juko & Co. , Mađarskom Unicorse-u kao i Jaroslavu Krajčiju iz Homola Motorsporta koji nam je preneo deo svog dugogodišnjeg iskustva u radu sa BMW-om. „Ponosni smo što iz trke u trku imamo sve više ovakvih prijatelje iz cele Evrope što dodatno govori kakvu sliku o Srbiji i Srbima u Evropu šalje ASK Sport Auto Vesnić.“ – sa zadovoljstvo komentariše prvi čovek tima, legenda Milun Vesnić.

2014-04-30 17-29-05 - IMG_1001

Ekipu iz Užica novi okršaj očekuje već 10. i 11. maja tokom dve trke Evropskog Kupa turing automobila na stazi Slovakiaring nedaleko od Bratislave.

 

Milovan Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *