Borković lakše povređen u Pekingu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković lakše je povređen na današnjoj WTCC trci u Kini, nakon sudara sa rivalom na stazi u Pekingu. Srpski as nije imao nimalo sreće posle letnje pauze Svetskog šampionata turing automobila (WTCC). Vozač NIS Petrol by Campos Racing tima vikend u kineskoj prestonici Pekingu neće pamtiti po mnogo čemu dobrom, s obzirom na niz pehova koji su ga zadesili u dalekoj Aziji.

Kvalifikacije koje su obično u subotu popodne, u Pekingu su se održale u nedelju ujutru. Temperatura na stazi nije bila ni nalik prethodnom danu kada je bilo znatno hladnije. Set up koji je stavljen nije bio najidealniji a povrh toga je Borkoviću i pukla guma u trećem sektoru staze u prvoj rundi kvalifikacija, pa je s prilično mnogo oštećenja na automobilu okončao kvalifikacije kao 16.

peking trka 2

Prva trka počela je dobro, budući da je Pančevac po odličnim uslovima na stazi i sunčanom vremenu, i savršenom set up-u uspeo da napreduje za dve pozicije. Ipak, u trećem krugu došlo je do neverovatnog raspleta događaja. Tada, 13-plasirani Rene Minih naglo je zakočio nasred pravca zbog pucanja gume na svom automobilu. Borković je bez mogućnosti da ga izbegne, pri velikoj brzini naleteo na njega, nakon čega su oba vozača udarila u zid i morala da završe trku.

peking trka 1

Borković je iz celog incidenta izašao lakše povređen, ali ga je prilično oštećen automobil onemogućio da startuje na drugoj trci.

„Ovo je za mene razočaravajući vikend. Na kvalifikacijama sam izleteo zbog pucanja gume i s obzirom da je dosta dubok pesak pored staze otkinuo mi je ceo prednji karbonski deo automobila. Moj tim je uspeo da ga sredi do početka prve trke. Međutim već u trećem krugu sudario sam se sa Minihom, kome je pukla guma, pri brzini od 150 km/h. Šteta na automobilu je ogromna i pitanje je da li će biti dovoljno vremena da se do Šangaja sve popravi. Naravno veliki problem predstavlja i budžet zbog kojeg je dovedena u pitanje, ne samo naredna trka, već i ostatak sezone. Ja se ipak nadam najboljem i dugujem veliku zahvalnost svim fanovima koji mi pružaju veliku podršku“-rekao je Borković

peking trka 4

Sada je sva pažnja tima srpskog asa usmerena da se Chevrolet Cruze #98 pripremi za naredni trkački vikend, u Šangaju – 11. i 12. oktobra.
Dušan Borković je posle devet trkačkih vikenda u WTCC osvojio 17 bodova.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *