Borković na kvalifikacijama zauzeo 12. poziciju

Dušan Borković startovaće s 12. pozicije na nedeljnim trkama u WTCC sezoni na stazi Salcburgring. Vozač NIS PETROL BY CAMPOS RACING tima opet je uspeo da udje u drugi krug kvalifikacija, kao i na svim prethodnim trkama, ali ga je izletanje na najopasnijem delu staze ostavilo bez prilike da osvoji i bodove u kvalifikacijama, plasmanom među pet najboljih.

Dušanov Chevrolet Cruze #98 bio je odlično pripremljen za ovaj trkački vikend, a posle slobodnih treninga na kojima je imao 10, zatim i deveto vreme, usledilo je peto mesto u prvom delu kvalifikacija u vremenu 1:22.948. Pored toga, Borković je imao najbolje vreme u prvom sektoru staze.

borkovic_salzburg_kval_01
Nažalost, u drugom delu kvalifikacija izleteo je na istom mestu kao i njegov klupski kolega Hugo Valente, ali je za razliku od Francuzovog, Borkovićev automobil biti spreman za sutrašnje trke.

U krivinu #9 ulazi se brzinom od 250 km/h pa je samo Borkovićevom sposobnošću i pribranošću izbegnut gori scenario i po njega i po automobil.

borkovic_salzburg_kval_02
Ne mogu da nađem reči koliko mi je krivo zbog ovoga. Zbog svih dešavanja koje su pogodile našu zemlju, imao sam još jači motiv da vozim svim srcem za Srbiju i prevazidjem sebe. Znam da sam mogao da uđem među pet najboljih u kvalifikacijama i konkurišem za najviši plasman. Nadam se da će automobil biti spreman za nedelju i da ću, bez obzira na startno mesto uspeti da napravim rezultat kojim će se moji sunarodnici ponositi – rekao je Borković posle kvalifikacija.

borkovic_salzburg_kval_03
Srpski as će startovati na obe trke s 12. mesta. Prva je na programu u 10, a druga u 13.45 uz direktan prenos na Eurosport. RTS će prvu trku emitovati u snimku od 13 sati, a drugu u direktnom prenosu.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *