Borković na postolju u Holandiji

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je treću poziciju na prvoj trci na stazi Zandvort u Holandiji i prvi put se ove godine popeo na postolje. Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Comtoyou racing je nakon kvalifikacija u kojima je obezbedio treću startnu poziciju na prvoj trci i osam novih bodova, izvezao i odličnu trku koju je završio na trećem mestu. Borković posle prvog trkačkog dana u Holandiji ima novih 38  bodova, a u generalnom plasmanu sada zauzima devetu poziciju sa 86 poena.

„Srećan sam zbog osvojenog postolja naravno, ali sam siguran da nije bilo ovih tehničkih poteškoća koje sam imao, da sam mogao i bolje. Za sada ostvarujem svoj zacrtani cilj da na svakoj trci osvajam bodove i imam što bolju poziciju u generalnom plasmanu i naravno da predstavljam svoju Srbiju u lepom svetlu širom Evrope“, rekao je Borković.

Srpski as sutra vozi drugu trku sa početkom u 13.10 h u direktnom prenosu na RTS2.  Borković će, u svom Audi RS 3 LMS, startovati sa osme pozicije zbog pravila inverznog starta iz kvalifikacija.

 

PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *