Borković odustao od trke u Maroku

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković neće učestvovati na drugoj ovosezonskoj rundi Svetskog šampionata turnig automobila (WTCC), koja se danas vozi u Maroku. Vozač NIS Petrol by Proteam Racing nakon jučerašnjih kvalifikacija morao je razočarano da konstatuje da kao ni u Argentini ne može da bude konkurentan, ne samo s dominantnim Sitroenima, već i sa Ladama i Ševroletima, a što je najveći paradoks, sa Hondama, koju i sam vozi.

Nerešivi problemi sa sedištem nisu pokolebali Borkovića, koji je bio spreman da vozi na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, međutim, otkako je stigao u Maroko postao je svestan da njegova Honda nema urađene „update“ podatke poput ostalih, a da je zbog očajnih amortizera i sprženih kočnica u dodatnom hendikepu na ovoj jako opasnoj stazi.

Borković je uz najbolju volju izvezao slobodne treninge i jučerašnje kvalifikacije, posle kojih je trebalo da startuje s 10. mesta na prvoj trci. Ipak, rizik vožnje automobila u ovakvom stanju bio je prevelik, pa je sreća što je Borković bez izletanja uspeo da ih završi i izbegne teže povrede.

Borkoviću je pred nastavak WTCC sezone preminuo otac Jovan što ga je dodatno poremetilo pred nastupe u Maroku. Srpski as, vidno potresen, oglasio se nakon odluke da ne vozi u Maroku: „Dragi moji, nadam se da vas neću razočarati ovom objavom. Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTCC standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima“.-poručio je Dušan fanovima.

Odluku o daljim koracima u ovoj sezoni Dušan će doneti u najskorije vreme u saradnji sa svojim timom.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *