Borković u novoj sezoni sa novim timom u Hondi Civic TC1

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u drugoj sezoni WTCC-a nastupiće kao vozač Pro Tima iz Italije. Ime tima koje će naš automobilista sa ponosom nositi širom sveta još uvek nije poznato, ali je sigurno da će Borković imati broj 98 kao i prethodne sezone u WTCC-u, po NIS-ovom 98 BMB gorivu.

Dušan je danas obišao fabriku „JAS“, koja je oficijalna kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u svetskom šampionatu u automobilizmu i upoznao se sa novim timom.

Duτan Honda 2

„U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Campos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim. Danas sam se u JAS-u upoznao sa  tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inžinjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa 207cm udjem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite” uz osmeh je poručio srpski as i dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate i moćne trkačke istorije.

Duτan ,Alessandro Mariani, menadzer JAS i Valmiro Presenzini, vlasnik Pro Teama

Pored zdravstvenih i finansijskih problema kojima je Borković završio prethodnu sezonu bez poslednje trke u Makau, u novu sezonu ulazi optimistično sa nadom da će do kraja prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema završio sezonu.

U trkama postoji mnogo nepredvidivih situacija, kao što su sudari koji iziskuju dodatne troškove, ali se nadam da će me ove sezone takve situacije zaobići. Automobilizam je inače izuzetno skup sport i moj tim danonoćno radi da obezbedi sve uslove koji su neophodni da I u ovoj sezoni stignem do novih postolja. Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države, grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vioriti sa pobedničkog postolja. Zahvalan sam svim mojim sponzorima i znam da ću opravdati ukazano poverenje“-poručio je Borković iz Italije.

Duτan Honda 4

Srpski as će sredinom februara prvi put testirati svoj novi automobil na zvaničnom testu u Barseloni, a ubrzo potom kreće u Argentinu gde će se 7. i 8.marta održati prvi trkački vikend u novoj WTCC sezoni.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *