Borković zauzeo 13. poziciju na kvalifikacijama u Argentini

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u nedelju, 8. marta počinje svoju drugu sezonu u FIA WTCC (Svetskom šampionatu turing automobila). Borković, koji od ove sezone vozi Hondu, ostvario je 13. vreme u kvalifikacijama, po tropskim uslovima na južnoameričkoj stazi.

Koliko je ovaj plasman dobar, pokazuje da su od Hondinih vozača u nastavak prošli samo Tarkvini i Monteiro, koji voze za fabrički tim, dok su oni iz privatnih ostali iza našeg asa koji je ostvario peto vreme među svim privatnicima.Duca je, kao i na slobodnim treninzima, morao da se izbori s velikim poteškoćama sa skučenim sedištem u automobilu, budući da do prve trke taj problem nije rešen.

argentina 2

Tako je sa bolovima u levoj nozi, koja mu se pri velikim kočionim opterećenjima, na momente oduzimala, ali i ogromnom toplotom na stazi i u automobilu, uspeo da završi kvalifikacije na solidnom, 13. mestu.

Borković je već pri prvom izlasku na stazu ostvario 10. vreme – 1.49:089, međutim, ostali vozači bili su u nastavku nešto brži. Pančevac je opet izašao na stazu i u ogromnoj meri popravio rezultat, izvezavši krug u vremenu 1.48.293, za konačno 13. mesto.

???????????????????????

„Nisam oduševljen kvalifikacijama, s obzirom da sam na treninzima ulazio u prvih deset vozača, ali dekoncentracija koju imam zbog velikih bolova koje trpim zbog loše pozicije sedišta je učinila svoje. Lekari FIA-e i fabrike Honda savetovali su mi da zbog lične bezbednosti ne vozim trku sutra, ali mislim da ću doneti drugačiju odluku. Ipak, smo mi Srbi poznati po svom inatu.Nadam se i da će svi problemi sa sedištem biti rešeni najkasnije pred treću trku. Ima još dosta da se radi i na set upu automobila kako bi se prilagodio mom stilu vožnje, ali polako ovo je tek početak sezone“ – rekao je Borković nakon kvalifikacija.

argentina 1

Kvalifikacije u Argentini pokazale su se kao ogroman izazov i za najiskusnije vozače, pa tako prvi krug uopšte nije završio Borkovićev veliki prijatelj i dugogodišnji vozač Honde, Mađar Norbert Mihelis, kome je otpao točak.

Prva trka nove WTCC sezone na stazi u Argentini biće vožena u nedelju s početkom u 19.10, a druga od 20.25 uz direktan TV prenos na programima RTS 2 i Eurosport.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *