Borković vozio hrabro i pod bolovima

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković otvorio je veoma dobro svoju drugu sezonu u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC). Borković je uprkos zabrani lekara i insistiranju organizatora da vozi na sopstvenu odgovornost, zauzeo 11. mesto na prvoj trci za Veliku nagradu Argentine.

U nadmetanju za Yokohama Independents Trophy Borković je prvu trku završio kao petoplasirani, iza Mihelisa, Čiltona ,D’Astea i Ridela i osvojio prva četiri boda.

Duca je nakon 13. vremena u kvalifikacijama, usled problema sa setupom, ali i zasad nerešivih poteškoća sa sedištem, uspeo da izveze čitavu trku i popravi plasman za dve pozicije.

borkovic_argentina_trka_main

Borković na trci na autodromu Termas de Rio Hondo nije mogao da računa na udobniji položaj u svom automobilu, što je problem s kojim će se susretati do daljeg, budući da članovi FIA, JAS, Honde, ali i čitave WTCC serije pokušavaju da srpskom asu omoguće ravnopravan tretman sa ostalim vozačima.

Ipak, u trci, iz koje su zbog velikih napora ispali daleko iskusniji Rob Haf, Hugo Valente, Tom Koronel i James Thompson naš automobilista je konstantno dobrom vožnjom uspeo da napravi sjajan start i napreduje za nekoliko pozicija. Moćni Sitroeni, čiji su fabrički vozači Lopez, Miler i Loeb suvereno osvojili prva tri mesta, nadomestili su lošiji početak, pa je Duca pao na 14. mesto. To, međutim, nije obeshrabrilo visokog Pančevca, pa je došao do 11. pozicije, na samo jednu poziciju daleko od osvajanja svog prvog boda u generalnom plasmanu u novoj sezoni.

Argentina trka 3

Trka 2 obećavala je i prve bodove u generalnom plasmanu, budući da je Borković uprkos velikim bolovima uspeo da uđe u Top 10 koje donosi bodovni saldo. Do prvog incidenta na stazi i izletanja Toma Koronela, Borković se dočepao osme pozicije. Kada se sigurnosni auto povukao, više nego iznureni Borković odolevao je pratiocima, ali je u sledećem krugu Čilton uspeo da ga prestigne.

Argentina trka 5

Isto je pokušao i Ridel, a kada je Borković odbio napad, Šveđanin ga je udario otpozadi i izbacio našeg asa iz trke, budući da je Honda pretrpela dosta oštećenja. Bez obzira na velike probleme i peh u drugoj trci, Borković može da bude zadovoljan i s nestrpljenjem očekuje nastavak sezone.

Argentina trka 4

Sledeća runda WTCC biće vožena na stazi Mulaj el Hasan za Veliku nagradu Maroka, 19. aprila.

 

Dušan Borković PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *