Citroën C4 Cactus – Novi svet, nove ideje

Apsolutni bestseler Citroën -a, futuristički SUV C4 Cactus stigao je i na naše tržište. Ovaj automobi predstavlja povratak Citroën-a pravim korenima. C4 Cactus je po dizajnu potpuno različit od svega do sada viđenog sa brojnim inovativnim rešenjima u estetskom, funkcionalnom i tehnološkom smislu. Dizajn automobila je osmišljen tako da omogućava nizak koeficijent otpora vazduha i vožnju čini vrlo ekonomičnom.

Citroën C4 Cactus je toliko pun najsavremenije tehnologije, da zaista predstavlja iskorak u budućnost u auto industriji. Najveća novina je Air Bump – jedna vrsta spoljnih vazdušnih jastuka koji čuvaju karoseriju od sitnih udaraca i ogrebotina.

CL-14.001.006

Uz ovo vazdušni jastuk za suvozača smešten je u krov, pa su prostor za noge i pregrada na komandnoj tabli izuzetno praktičnih dimenzija. Tu je i najsavremeniji Touchscreen ekran, prakično tablet od 7“, koji na lak i zabavan način prenosi sve podatke koji omogućavaju lagodnu vožnju.

CL-14.001.018

Prednja sedišta imaju dizajn udobne sofe, pa je vožnja vozača i suvozača neuporediva u odnosu na sve ostalo što se nudi u ovom segmentu. Prtljažnik od 358l inovativno je osmišljen, pa uz udobnu vožnju svim putnicima garantuje i prevoz dovoljno prtljaga.

CL-14.002.016

Uz kameru za parkiranje unazad, prskalice za prednje vetrobransko svetlo smeštene direktno u brisače, pomoć pri kretanju na uzbrdici i još pregršt prijatnih iznenađenja, Citroën C4 Cactus sa početnom cenom od 13.990 evra predstavlja izuzetnu ponudu, a pored svega potrošnja novog BlueHDi motora sa 100KS iznosi svega 3,4 lit/100km, pa u ukupnom zbiru troškovi korišćenja C4 Cactus-a smanjeni su za 20% u odnosu na referentne modele u segmentu kompaktnih vozila.

 

Citroen Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *