Dodeljeno „AUTOBEST 2015“ priznanje za novu Corsu

Jučerašnje veče je bilo u potpunosti posvećeno novoj Opel Corsi. Šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann), primio je prestižno „AUTOBEST 2015“ priznanje od predsednika žirija, Dana Vardjea u hrvatskoj prestonici Zagrebu.

Novi mali automobil iz Riselshajma je pobedio oštru konkurenciju u vidu Hyundaija i20, Škode Fabije i Citroena C4 Cactus, u najvećoj meri zbog zbog izvanrednog odnosa cene i kvaliteta, te se na taj način nova Corsa okitila titulom „Best Buy Car of Europe 2015“ (najbolji evropski automobil u smislu cene i kvaliteta).

Gala_Mila_Elegoviand Dan Vardie

„Mi u Opelu smo izuzetno ponosni što smo sa našom novom Corsom osvojili prestižnu nagradu „AUTOBEST 2015“. Želeo bih da se zahvalim žiriju u ime čitavog tima. Naši kupci se očigledno slažu s ocenama. Od svetske premijere u Parizu prošlog oktobra, primljeno je 120.000 porudžbina, koje su dodatni pokazatelj da ćemo uspešnu priču našeg modela iz B segmenta nastaviti i sa petom generacijom, nakon što smo prodali 12,4 miliona Corsi u poslednje 32 godine“, rekao je šef Opel grupe, dr Nojman, na svečanosti u Zagrebu.

Gala_Opel_Corsa

Govoreći u ime čitavog žirija, sačinjenog od 15 članova iz srednjoevropskih i istočnoevropskih zemalja, predsednik žirija Dan Vardje je dodao: „Nova Corsa je dokazala da je veliki mali automobil. Svi članovi žirija su uočili argumente koji su novi Opel učinili najboljim evropskim automobilom u smislu odnosa cene i kvaliteta.“

Istaknuti gosti iz sveta medija i politike su prisustvovali svečanosti u Zagrebu, koju je vodila glumica i pevačica Mila Elegović.

Gala_Renata Sopek,Dr_K_T_Neumann, Aleksandra 2Dojcinovic_1

„AUTOBEST“ priznanje je izuzetno poštovano i cenjeno na tržištu koje čini oko 300 miliona ljudi. Corsa je jedan od najznačajnijih automobila za Opel, jer njena prodaja zauzima oko četvrtine ukupne prodaje marke. Četvrta generacija, Corsa D, koja je takođe dobila „AUTOBEST“ nagradu, „odgovorna“ je za gotovo tri miliona prodatih jedinica između 2006. i 2014. Nova Corsa predstavlja kamen temeljac aktuelne Opelove tržišne ofanzive. Opel će na tržište do 2018. godine lansirati 27 novih automobila i 17 novih agregata.

20151902_Dr_K_T_Neumann_Zagreb_1

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *