Citroen C4 Cactus osvaja nagrade za dizajn

CITROËN C4 Cactus osvojio je „Zvezdu za dizajn“ tokom uručivanja nagrada „Observeur du Design“ u Muzeju nauke i industrije u Parizu, a na 30. Međunarodnom festivalu automobila, osvojio je i nagradu „Najlepša unutrašnjost godine“.

Observeur du design“, koji od 1999. organizuje APCI – Udruženje za promociju industrijskog stvaralaštva, otvoren je za preduzeća, dizajnere, škole i lokalne vlasti u svim sektorima delatnosti. Fokusiran je na  inovativna stvaralaštva u polju dizajna, a svake godine, posebnom nagradom – „Zvezdom za dizajn“, on nagrađuje one koji su najnapredniji i drugačiji od ostalih.

Ove godine žiri je odabrao da nagradi CITROËN C4 Cactus koji će biti godinu dana eksponat na izložbi „Equation Design“ u Muzeju nauke i industrije u Parizu. Ova izložba teži da istakne rad dizajnera u svim fazama osmišljavanja proizvoda.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_09

Cilj koji treba da postignu nagrađeni je: napraviti proizvod koji je koherentan, lep, funkcionalan, moderan, ergonomski, lak za korišćenje, i koji poštuje način života i životnu sredinu. Svi ovi elementi su potpuno zastupljeni u CITROËN-u C4 Cactus-u.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_1e

Na 30. Međunarodnom festivalu automobila, Linda Džekson (Linda Jackson), generalna direktorka brenda CITROËN, preuzela je nagradu „Najlepša unutrašnjost godine“ koja je dodeljena vozilu CITROËN C4 Cactus. Ova nagrada, koju dodeljuje žiri koji se sastoji od stručnjaka iz različitih oblasti, nagrađuje rad CITROËN-ovih ekipa na unutrašnjem dizajnu. Lepa, udobna i funkcionalna, unutrašnjost C4 Cactus-a uvodi svoje putnike u svet udobnosti i putovanja.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_34

Svake godine, u Palati invalida, na Međunarodnom festivalu automobila, odvija se izložba na temu konceptualnih automobila i dizajna automobila, i nagrađuju se najlepši automobili i umetnički projekti godine. Ove nagrade dodeljuje žiri koji se sastoji od stručnjaka i entuzijasta iz moto sporta, arhitekture, mode, dizajna, kulture i medija.

Na 30. izdanju festivala, žiri, kojim je predsedavao arhitekta Žan-Mišel Vilmot (Jean-Michel Wilmotte),  dodelio je CITROËN-u C4 Cactus nagradu za najlepšu unutrašnjost. Ovo je nagrada za serijski model koji predstavlja najprikladniji rad na unutrašnjem dizajnu, skladnim dimenzijama, kao i na odabiru boja i materijala.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_3a

Osloboditi kabinu, ponuditi vozaču i ostalim putnicima više udobnosti, jednostavnosti i lakoće u upravljanju, to je pristup dizajnu koji dominira u unutrašnjosti vozila CITROËN C4 Cactus i koji je ubedio žiri. Unutrašnjost je istovremeno opuštena i šik.  Ona uvodi svoje putnike u svet putovanja i prtljaga, naročito sa kožnim kaiševima koji ukrašavaju vrata.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_3d

Instrument tabla, tanka i lebdeća, u gornjem delu raspolaže sa velikom pregradom za odlaganje stvari kojoj se lako pristupa. Ovaj velikodušni prostor je dobijen zahvaljujući tome što je suvozačev vazdušni jastuk ugrađen u krov, što predstavlja svetsku novinu. Sedišta nude optimalnu udobnost sa dizajnom u „sofa stilu“. Najzad, ekran osetlji na dodir od 7’’ sadrži različite komande i oslobađa instrument tablu.

Pored žirija, C4 Cactus je već osvojio mnogobrojne kupce sa više od 42 000 prodatih komada u 2014. godini.

Citroen-C4_Cactus_2015_1280x960_wallpaper_02

Međunarodni festival automobila bio je otvoren za javnost od 28. januara do 01. februara i na njemu je predstavljen CACTUS Koncept od kojeg je nastala serijska verzija C4 Cactus-a, a posetioci su mogli da vide i C-Elysée WTCC – svetski šampion u 2014. godini.

 

Citroën Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *