CITROËN C4 Cactus osvojio Oskara za automobil godine

Citroën-ov bestseler počeo je svoj pobednički put i u našoj zemlji. Na današnjoj dodeli nagrada u Svečanoj sali Beogradskog Sajma, samo par dana posle premijere, model Citroën C4 CACTUS proglašen je za Automobil godine i dobio je priznanje AUTOMOBILSKI OSKAR 2015!

Stručni žiri procenjivao je inovativnost, dizajn, kvalitet izrade, potrošnju, cene održavanja i rezervnih delova, vozne karakteristike, bezbednost i opšti osećaj u vožnji. Prema rečima Predsednika stručnog žirija Vladice Petrovića, Generalnog direktora fabrike FAM iz Kruševca, odluka je donesena jednoglasno. Citroën C4 CACTUS dobio je prvu nagradu u Srbiji, i ona povećava ukupan broj na više od 30 priznanja u celoj Evropi, čime je postao najviše nagrađivani model do danas. Jedan od članova žirija, šampion zbog koga cela Srbija prati WTCC šampionat u automobilizmu, Dušan Borković poželeo je uspeh nagrađenom C4 CACTUS-u u Srbiji, a iz nagrađenog tabora pozvali su ga da što pre pređe u pobednički Citroen C-ELYSEE.

_MG_8731

Citroën C4 CACTUS najavljuje novi poredak u automobilskom dizajnu. Ono što ga posebno izdvaja su Airbump štitnici koji ulepšavaju spoljašnjost istovremeno čuvajući karoseriju, digitalni interface povezan sa svim kontrolama na ekranu od 7″, široka,i u stilu sofe povezana prednja sedišta, prednji vazdušni jastuk za suvozača smešten u krovu kako bi suvozač imao više mesta u kabini, panoramski krov sa naprednom zaštitom od spoljašnje toplote, izbalansirana težina vozila koja ima za rezultat lakšu upravljivost, veoma niska potrošnja goriva i smanjena emisija štetnih gasova.

interior

U kompaniji Avtonova KAB odlučili su da odmah obraduju sve kupce ovog atraktivnog automobila primenjujući posebne sajamske popuste, uz uslove kreditiranja do 8.000 evra na tri godine otplate bez kamate. Početna cena za benzinski Pure Tech 82 motor, uz prosečnu potrošnju od 4,6 l/100km je 12.990 evra.

miss citroen

Pored najvrednijeg priznanja, OSKARA ZA AUTOMOBIL GODINE 2015, posle današnje dodele nagrada štand Citroën-a krasi i jedna od misica Sajma automobila 2015 godine, Ana Šćepanović.

 

Citroen Srbija / AVTONOVA KAB

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *