Dacia ima novog direktora odeljenja za dizajn

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenje za dizajn poslovne jedinice DACIA i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA. Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenje za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.

O Nürnbergerovu imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice DACIA. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila. #NBI[1], #BIGSTER.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.

***

Miles Nürnberger se pridružuje 2008. kompaniji ASTON MARTIN LAGONDA ​​kao vodja odeljenja za spoljašnji dizajn.
S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, izmedju ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekat Valkyrie kao i dizajn modela Vision i konceptnih modela SUV-ova sa kojima se marka električnih vozila Lagonda vratila na tržište.

Pre nego što se pridružio društvu Aston Martin Lagonda, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn.
Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.

Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Godine 2009. je dobio nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.

[1] *NBI: Novi identitet marke (New Brand Identity)

 

Dacia Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *