Dušan Borković i NIS promovisali novi Evro BMB 98

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković danas je na benzinskoj stanici Zmaj 2 točio Evro BMB 98 gorivo svim vozačima koji su se tamo zatekli.  Zajedno sa svojim timom sa kojim je započeo pripreme za novu sezonu on je prisutnima predstavljao prednosti novog benzina na našem tržištu.


Drago mi je da se i kod nas pojavilo gorivo ovako sjajnih karakteristika, a posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je ono domaće proizvodnje i da dolazi iz modernizovane rafinerije u Pančevu. Automobilisti najbolje znaju koliko je njegov kvalitet važan za konačni uspeh, a Evro BMB 98 omogućava veće iskorišćavanje snage motora, njegovu bolju elastičnost , kao i mirniji i stabilniji rad“, rekao je Dušan Borković i naglasio da će se u svojoj debitantskoj sezoni u WTCC takmičiti u klasi TC1 sa najboljim automobilistima na svetu, među kojima su Sebastijan Lab i Ivan Miler.

Borković toči benzin 1
Evro BMB 98 je benzin povećane oktanske vrednosti, Evro 5 kvaliteta. Domaće je proizvodnje i dolazi iz NIS-ove modernizovane rafinerije nafte u Pančevu.
Novo gorivo veće oktanske vrednosti je namenjeno svima, a benefite upotrebe ovog benzina najviše mogu osetiti vlasnici vozila novije generacije sa turbo punjačima i snažnim motorima. Prednosti upotrebe Evro BMB 98 su što daje veću snagu motoru, povećava njegovu ekonomičnost i doprinosi mirnijem i stabilnijem radu motora. Pored toga, korišćenje ovog benzina doprinosi očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova budući da sadrži najviše do 10 ppm sumpora u skladu sa evropskim standardima . Uz to, Evro BMB 98 može se mešati sa benzinima manje oktanske vrednosti bez posledica po motor automobila.

Borković toči benzin 3

NIS PETROL RACING TEAM

Reporter Garaža kluba bio je na pumpi tokom promocije, gde je nakon sipanja Evro BMB 98 goriva u svoju Hondu Civic, od promoterki NIS-a dobio na poklon majicu, a imao je priliku i da porazgovara sa Dušanom.

Dušan nam je otkrio nekoliko zanimljivosti. Saznali smo da će sledeće sezone njegov automobil biti označen brojem 98. Takođe, otkrio nam je da je novi Cruze koji će voziti sledeće sezone znatno brži od prethodnog i da očekuje dobre rezultate, ali će morati biti oprezan jer neće imati vremena da testira automobil.  I na kraju, ekskluzivno saznajemo da će Dušan uskoro privatno voziti jedan od najbržih i najboljih serijskih automobila današnjice, a koji model je u pitanju, neka ostane tajna za sada.

Hvala Dušanu i njegovom timu što su nam omogućili da se družimo sa njim, a nadamo se da će biti prilika i za duže druženje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *