Dušan Borković posetio RML fabriku

Mesec dana pred pred početak debitantske sezone u WTCC-u, srpski automobilski as Dušan Borković posetio je RML fabriku koja je zaslužna za 4 titule u Svetskom šampionatu turing automobila i prvi put video svoj Chevrolet Cruze TC1 automobil. Borković je zajedno sa Campos timom prošao kroz taktiku prve trke koja će se održati u Marakešu, 13.aprila.

 

Presrećan sam što sam prvi put video svoj trkački automobil i upoznao RML tim koji je vredno radio da nam dostavi automobil najnovije specifikacije u jako kratkom roku.

Moj automobil će biti spreman sa jednom nedeljom zakašnjenja u odnosu na prvobitni plan, što će značiti da u Valensiju idem samo da posmatram zvaničan test WTCC-a, i podržim timskog kolegu Huga Valentea čiji će auto biti gotov do 21.marta. RML je renomirana kompanija u auto trkama i imamo puno poverenje u njih, kao i u naš španski deo tima Campos koji zajedno sa RML-om čini sve da budemo spremni za testove pre prve trke – rekao je Borković nakon posete RML fabrici.

borkovic_rml_fabrika01

Ron Hartvel,direktor iz RML istakao je da su vremenski rokovi ovog programa bili veoma izazovni i zahtevni.

Jasno je da je proces dizajniranja i rada u fabrici potrajao kako bismo na najbolji mogući način optimizovali performanse Chevrolet Cruza TC1. Trudimo se da završimo prva dva automobila za Valensiju, kada ćemo dobiti povratne informacije i da se onda fokusiramo na to da se Dušan oseća maksimalno udobno u svom automobilu uoči njegove prve trke. Sve to je prirodna posledica novog programa, ali sigurni smo da će Dušan i Campos moći da se nađu u punoj brzini pre Marakeša“ – zaključio je Hartvel.

borkovic_rml_fabrika02
Dušan se prilikom posete fabrici oprobao i na RML simulatoru koji ima veoma slične uslove kao što je vožnja trke u TC1 automobilu.

Tehnologija je neopisivo precizna i mogu da kažem da će biti jako teško voziti nove TC1 automobile. Maroko je dovoljno opasna staza, to je zapravo ulična trka, a i moja prva u WTCC-u. Biće to veliki izazov za mene– zaključio je Borković.

borkovic_rml_fabrika03

Dušan Borković PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *