EKO Racing Team Vesnić trijumfom započeo sezonu

Pozicije jedan i tri bilans su uspeha za vozače EKO Racing Teama Vesnić nakon prve trke šampionata centralne Evrope na kružnim stazama koja se danas vozila na legendarnoj stazi Hungaroring u Mađarskoj. Milovan Vesnić je iskoristio juče osvojenu prvu startnu poziciju i trku vodio od prvog do poslednjeg kruga dok je Rudi Pešović imao nešto teži posao ali se ipak na kraju domogao pobedničkog postolja i mesta broj tri u konkurenciji od 26 vozača iz Evrope.

Već u prvom krugu nakon starta dolazi do kontakta između Pešovića i češkog automobiliste Petra Krejcija za volanom Lotusa Exige što je rezultovalo da se vozač EKO Racing Team-a na stazu vrati kao dvanaesti. Pešović se nije predavao i hrabro se probijao ka vrhu da bi mu izlazak vozila bezbednosti u četvrtom krugu trke omogućio da uhvati priključak za vodećima.

2015-04-25 10-39-31

Za to vreme Vesnić je dominirao stazom ni jednog trenutka ne omoućivši konkurentima da iole ugroze njegovu lidersku poziciju. Kraj trke je obeležila borba Pešovića i slovačkog vozača Jula Končeka za poslednje mesto na podijumu iz kojeg je srpski automobilista izašao kao pobednik.

2015-04-25 10-20-58 (5)

„Malo je reći da sam zadovoljan ovakmim početkom sezone za EKO Racing Team“ – izjavio je Vesnić nakon ceremonije proglašenja pobednika na Hungaroringu – „Nisam imao većih problema tokom trke, držao sam svoj tempo i kontrolisao situaciju. Razliku je na momenat smanjio izlazak na stazu safety car-a ali i nakon toga sve je funkcionisalo fantastično. Želeo bih da pohvalim i vožnju Rudija Pešovića koji je na svojoj prvoj trci u pravom trkačkom automobilu pokazao svoj pun potencijal.“

2015-04-25 09-52-33 (2)

Pešović, kao junak dana nije skrivao svoje zadovoljstvo – „Podijum je uspeh o kojem sam mogao samo sanjati na početku sezone. Na samom početku trke, tokom letećeg starta, imao sam malih problema što me je ubacilo u gužvu nakon čega sam se okrenuo i pao na dvanaesto mesto. Uspeo sam da do kraja trke održim visoki tempo i u predposlednjem krugu preteknem Končeka. Automobil je oštećen ali momci iz tima su već krenuli da ga popravljaju i verujem da ću biti spreman za nedelju koja će biti dosta napornija jer u danu vozimo i kvalifikacije i trku.“

2015-04-25 12-21-31

Treba napomenuti da je EKO Racing Team Vesnić na ovoj trci pored prvog i trećeg mesta u šampinatu centralne Evrope osvojio iste pozicije u češkom ESET CUP-u kao i prvo i drugo mesto u šampionatima Slovačke, Slovenije i Austrije tako da se sa prvog proglašenja vraćaju sa ukupno deset pehara.

Kvalifikacije za drugu trku na programu su sutra u 08h dok je start prve trke zakazan za 12h.

 

EKO Racing Team VESNIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *