Honda Civic Open Day

U subotu, 04. novembra održan je Civic dan otvorenih vrata u Honda prodajnom salonu na Novom Beogradu. Posetiocima su, uz mogućnost testiranja, bili predstavljeni novi Honda Civic modeli sa 1.0 i 1.5 turbo agregatima, a obavljeno je preko 70 test vožnji.

Oba agregata pripadnici su Hondine „Earth Dreams“ tehnologije i savršen su spoj sportskih performansi i niske potrošnje. U Hondinoj istoriji nalaze se neki od najboljih agregata u automobilskoj industriji, a nove VTEC TURBO jedinice su dizajnirane prvenstveno kako bi pružile dinamične performanse i podržale sportski karakter Civic modela, koji iz male zapremine ostvaruju zavidnu snagu. Cena ovih modela je 20.490 € za 1.0 turbo agregat sa 129 KS, odnosno 24.990 € sa snagom agregata 1.5 turbo i 182KS.

Pažnju posetilaca privukao je i Civic Type R, najbrži „hot-hatch“ serijski auto sa pogonom na prednje točkove. Na legendarnoj Nürburgring Nordschleife stazi, Hondin “trkački automobil” nadmašio je konkurenciju i postavio ovogodišnji rekordni rezultat od 7:43:80. Novi Civic Type R ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi i ima optimiziran 2.0 VTEC TURBO motor sa 320 KS. Maksimalna brzina je povećana na 272 km/h i ima aerodinamički paket koji pruža superiornu stabilnost pri visokim brzinama.

Honda SENSING tehnologija standardna je među modelima Civic game i predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih sigurnosnih paketa u svojoj klasi, sa sistemom za upozorenje od potencijalnog sudara, sistemom za održavanje vozila u traci i inteligentnim adaptivnim tempomatom.

Cena modela Type R kreće od 40.990 € u standardnom paketu, dok je u GT paketu opreme 42.990 €. Type R je pronašao svog ponosnog vlasnika čim je stigao u Srbiju.

 

Honda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *