Honda Civic Type R osvaja sport auto nagradu 2017.

Čitaoci nemačkog časopisa “Sport auto” izglasali su Hondu Civic Type R za “Najbolji uvozni kompaktni sportski automobil” u 2017. godini. Preko 13.000 glasova plasiralo je Civic Type R na mesto najboljeg automobila u svojoj klasi. Na legendarnoj Nürburgring Nordschleife stazi, Hondin “trkački automobil” nadmašio je konkurenciju koju su, između ostalog, činili Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 i Kia Pro cee’d GT.

Honda je i ranije bila dobitnik “Sport auto” nagrade. Prethodna generacija, Civic Type R, takođe je 2015. izglasana za “Najbolji uvozni kompaktni sportski automobil.” Novi Civic Type R ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i ima optimiziran 2.0 VTEC TURBO motor, sa 320 KS. Maksimalna brzina je povećana na 272 km/h i ima optimizirani aerodinamički paket koji pruža superiornu stabilnost visokih brzina.

Honda SENSING tehnologija standardna je među modelima Civic game i predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih sigurnosnih paketa u svojoj klasi, sa Sistemom za upozorenje od potencijalnog sudara, Sistemom za održavanje vozila u traci i Inteligentnim adaptivnim tempomatom.

 

Honda Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *