Hyundai Motor Group osvojila najviše kombinovanih IIHS nagrada TOP SAFETY PICK+ i TOP SAFETY PICK

Hyundai Motor Group (Grupa) saopštava da je Institut osiguranja bezbednosti na putevima (IIHS – Insurance Institute of Highway Safety) nagradio prestižnim IIHS 2024. TOP SAFETY PICK (TSP) i TSP+ nagradama ukupno 16 modela Hyundai Motor Company, što je više od bilo kog drugog proizvođača automobila koji je ove godine procenjivan.

Izuzetan učinak Grupe na IIHS nagradama za 2024. svedočanstvo je njenog nepokolebljivog fokusa na bezbednost. Sa 10 TSP i šest TSP+ nagrada, Grupacija se može pohvaliti sa najviše kombinovanih TSP/TSP+ priznanja na čelu je auto-industrije. Ovo dostignuće pokazuje posvećenost Grupe tome da bude lider na polju bezbednosti kao i njene kontinuirane napore da obezbedi najviši nivo zaštite za putnike u vozilima i druge učesnike u saobraćaju.

„Hyundai Motor Group je ponosna na to što je osvojila vodeću poziciju u industriji u nedavno objavljenim IIHS 2024. TSP/TSP+ rezultatima“, rekao je Brian Latouf, predsednik i globalni direktor za bezbednost i kvalitet u Hyundai Motor Group. „U Hyundaiju je bezbednost osnova dizajna naših vozila, što pokazuje dodeljivanje najznačajnijih bezbednosnih priznanja u industriji za 16 naših proizvoda.”

Među brendovima Grupe, Hyundai Motor i Genesis su izjednačeni na drugom mestu u ukupnom poretku, pri čemu je Hyundai Motor osvojio sedam nagrada (dve TSP+ i pet TSP), Genesis je osvojio sedam nagrada (tri TSP+ i četiri TSP). Ovo priznanje ističe izuzetne bezbednosne standarde ugrađene u vozila prestižne automobilske grupacije.

Za Hyundai Motor su osvajači TSP+ priznanja bili mali SUV KONA i električni automobil srednje veličine IONIQ 6. TSP osvajači uključuju mali automobil ELANTRA, male SUV automobile IONIQ 5 i TUCSON, te SUV srednje veličine PALISADE i mali kamionet SANTA CRUZ.

Za Genesis su su osvajači TSP+ priznanja bili veliki luksuzni elektrifikovani automobil G80, mali SUV GV60 i luksuzni SUV srednje veličine GV80 (modeli napravljeni posle avgusta 2023). TSP osvajači uključuju velike luksuzne automobile G80 i G90, kao i luksuzna SUV vozila srednje veličine GV70 i elektrifikovani GV70 (napravljeni posle novembra 2023).

Da bi se kvalifikovala za IIHS TSP, vozila moraju imati dobru ocenu na testu prednjeg sudara sa malom površinom (small overlap front test), originalnom testu prednjeg sudara sa površinom umerene veličine (original moderate overlap front test) i ažuriranim testovima bočnih sudara.  Za TSP+, kao višu od dve nagrade Instituta, vozilo mora da dobije dobre ocene na testu prednjeg sudara sa malom površinom, kao i na ažuriranim bočnim testovima, te ne manje od prihvatljive ocene na ažuriranom testu prednjeg sudara sa površinom umerene veličine (updated moderate front crash test). Za oba priznanja, TSP/TSP+, takođe se mora dobiti prihvatljiva ili dobra ocena za prevenciju prednjih sudara sa pešacima, a neophodno je i da vozila imaju prihvatljivo ili dobro ocenjene farove u svim verzijama opreme. Za više informacija o promenama kriterijuma za dodelu, posetite IIHS.org.

Za nagrade TSP/TSP+ 2024, IIHS je podigao letvicu, izazivajući proizvođače automobila da poboljšaju zaštitu putnika na zadnjim sedištima i poboljšaju sisteme za izbegavanje sudara sa pešacima. Ažurirani IIHS test prednjeg sudara sa površinom umerene veličine, koji sada uključuje i drugu lutku koja sedi iza vozača, fokusira se na bezbednost zadnjih sedišta i zamenio je 2024. originalni test u zahtevima za osvajanje TSP+ priznanja.

„Cenimo teže kriterijume koje je IIHS zahtevao 2024. godine da bi se dobila TSP/TSP+ priznanja”, rekao je Latouf. „Promene napravljene na našim vozilima da bismo sa zahtevnijim kriterijumima osvojili ove nagrade nude najviši nivo zaštite našim kupcima i drugim ugroženim učesnicima u saobraćaju. Bezbednost je glavni prioritet naše kompanije, a ova skorašnja priznanja dokazuju našu posvećenost klijentima.”

 

Hyundai Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *