Hyundai Motor na Salonu automobila u Parizu 2014.

Hyundai Motor je 2. oktobra 2014. zvanično predstavio svoj model i20 najnovije generacije na Salonu automobila u Parizu. Vozilo karakterišu sofisticirani dizajn, unutrašnji prostor najveći u svom segmentu, pregršt opreme, udobnost, kao i poboljšane karakteristike.

Nova generacija modela i20 je evoluirala u viši, premijum kvalitet. Dizajniran, razvijen i proizveden u Evropi, nova generacija modela i20 je istinski evropski automobil, a njegova premijera na salonu automobila u Parizu je bila prirodan izbor.

Hyundai je potvrdio da će linija motora koja će se nuditi u novom i20, biti pojačana novim smanjenim 1.0 turbo GDI trocilindričnim benzinskim motorom već u 2015-toj godini. Novi Kappa 1.0 T-GDI je prvi motor nove generacija malih benzinskih motora, nudi poboljšane performanse, veliko zadovoljstvo u vožnji i poboljšanu ekonomiju potrošnje goriva. Razvijen je u Evropskom tehničkom centru u Russelsheimu i pruža do 120 KS snage i 172 Nm obrtnog momenta.

hyundai-i20-03-1

Allan Rushforth, viši potpredsednik i COO za Hyundai Motor Europe, je prokomentarisao: ,,i20 je istinski evropski automobil i ponosni smo što ga predstavljamo baš ovde u Parizu. Sa našim novim 1.0 T-GDI motorom pratimo trend malih turbo motora, koji pružaju odlične performanse u vožnji, uz veliku efikasnost. Novi motor, dodatno naglašava posvećenost kompanije Hyundai ka održivoj mobilnosti u Evropi kao i uvid u budućnost i pravac kojim će Hyundai ići u razvoju ove tehnologije“.

Kako bi ojačao svoju poziciju na samom čelu u razvoju održive mobilnosti, Hyundai će takođe prikazati turbo benzinski motor od 1.4 litara sa direktnim ubrizgavanjem (T-GDI), hibridnu verziju modela i40 i i30 najnovije generacije sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG).

 

Hyundai Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *