Hyundai najavio unapređeni i30

Tri godine nakon što je u Evropi lansirana druga generacije modela i30 sa petoro vrata kao karavan verzija, Hyundai najavljuje najnoviju paletu redizajniranog modela i30.

Zvanična prodaja će početi od marta meseca 2015, a paleta novih i30 modela obuhvata tri stilizovane karoserije (sa troje vrata, petoro vrata i karavan), koji su unapređeni stilski, sa poboljšanom efikasnošću motora, novim menjačem, novim bezbednosnim sistemima, a tu je i novi T-GID motor visokih performansi sa 186 KS za model i30 turbo. Sa novom paletom modela C-segmenta, potrošnja goriva i emisija CO2 gasova je dodatno smanjena.

Nova paleta I30 modela je pravi dokaz kompanije Hyundai i njene posvećenosti strategiji regionalizacije proizvoda. Novi i30 modeli su dizajnirani i konstruisani u kompanijskom tehničkom centru u Russelsheimu u Nemačkoj.

New-i30

Unapređeni i30 imaće novi dizajn prednje maske, poboljšan motor i sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvaličom koji povećava efikasnost i upravljivost. Kappa motor od 1.4 litara je unapređen, ima manju potrošnju goriva i ispunjava EURO 6 standard. Unapređeni i30 jedini u klasi ima sistem za ventilaciju sedišta koji obezbeđuje dodatnu udobnosti i podiže komfor na lestvicu više. U ponudi će biti osam motora motora, tri dizela i pet benzinskih. Dizel motori biće dostupni u varijantama 1,4 lit i 1,6 lit u rasponu od 90-136 KS, a benzinski 1,4 lit i 1.6 lit od 100-186 KS.

New-i30-Turbo

Unapređeni model imaće i turbo verziju koju će pokretati novi benzinski turbo nadpunjeni motor od 1,6 litara sa direktnim ubrizgavanjem (T-GDI) koji će raspolagati sa 186 KS. Pored novog motora, unapređeni i30, imaće i sportsko vešanje, poboljšano i preciznije upravljanje za dinamičniju vožnju i poboljšan menjač. Spoljašnji dizajn razlikuje se u novoj masci hladnjaka, prednjim i zadnjim branicima sa crvenim detaljima, duplim auspuhom i 18-inčnim aluminijumskim felnama. Unutrašnjost kabine je prostrana, sa sportskim sedištima, crvenenim detaljima na volanu, menjaču, oblogama na vratima i crnoj pozadini.

 

Hyundai Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *