Hyundai prikazao novi i20

Hyundai Motor je prikazao prve fotografije svog modela i20 nove generacije pre prvog pojavljivanja na sajmu u Parizu 2014. Predstavljanjem najnovijeg modela, Hyundai Motor nastavlja upešno da se pozicionira u B segmentu vozila, sa skoro milion prodatih primeraka od 2002. godine do danas.

Popularnost prvobitnog modela i20 učinila je da on postane jedan od najprodavanijih modela kompanije Hyundai u regionu. Glavni ciljevi novog modela su da prbliži Hyundai još široj publici, da još više razvije prepoznatljivost brenda i da potvrdi poziciju Hyundai-ja kao istinskog evropskog proizvođača vozila.

Nova generacija modela i20 dizajnirana je i razvijena u Evropi. Tri glavne osobine kojima model ispunjava potrebe evropskih kupaca su: najprostraniji enterijer u klasi, mnogo visokotehnoloških rešenja koja se tiču elektronskih uređaja i komfora i prefinjen dizajn koji ga izdvaja od ostalih modela.

New i20_front

Model i20 nove generacije baziran je na novoj platformi. Međuosovnisko rastojanje iznosi 2.570 mm, što je 45 mm više u odnosu na prethodi model, pružajući evropskim kupcima najprostraniji enterijer u klasi. Pažljivom i efikasnom izradom putničkog prostora postignuto je da pet odraslih osoba mogu komforno da se smeste u kabinu.

Kombinovani prednji i zadnji prostor za noge je najbolji klasi i iznosi 1892 mm. Zapremina prtljažnika od 326 litara je takođe vodeća u klasi.

Poboljšanje komfora i osećaja prostranosti za vozača i putnike stvorio je panoramski stakleni krov koji je moguće potpuno otvoriti, jedinstven u B klasi vozila. Funkcije koje doprinose prefinjenosti i ubedljivosti nove generacije modela i20 su i ugrađena kamera za vožnju u nazad i prednja LED svetla.

Prefinjenost enterijera dopunjuje sofisticiran i prepoznatljiv spoljašnji izgled nove generacije i20. Čiste i jednostavne linije novog modela i20 nastale su Hyundai razvojnom centru u Riselshajmu u Nemačkoj, pod uticajem Hyundaijeve “Fluidic Sculpture 2.0” dizajnerske filozofije.

New i20_roof_low

Hyundaijev tim dizajnera je stvorio vrlo smeo prednji deo vozila. Hromirana šestougaona maska hladnjaka je spuštena niže, a tanka horizontalna maska povezuje prednju svetlosnu grupu koja objedinjuje bi-fokusna glavna svetla, LED svetla za dnevnu vožnju, kao i poziciona LED svetla, a na donjoj maski hladnjaka nalaze se svetla za maglu.

Šasija je dugačka 4035 mm sa prepoznatljivom linijom koja se proteže celom dužinom vozila, a na donjem delu vrata su postavljenje zaštitne plastične lajsne.

Na zadnjem delu novog i20 nalazi se crni C stub urađen u sjajnom finišu i koji daje utisak da krov lebdi iznad vozila. Zadnja svetlosna grupa prelazi sa zadnjeg krila na vrata prtljažnika i ima LED svetla u obliku bumeranga.

New i20_rear

Motori koji će pokretati i20 su benzinski 1.2 Dual VTVT Kappa sa 83 KS u kombinaciji sa petostepenim ručnim menjačem i dizel motor druge generacije U2 1.4 CRDi sa 90 KS (motor iz modela i30) sa šestostepenim ručnim menjačem. Oba motora pružaju najveću moguću vozivost u svim uslovima i isporučuju dovoljno snage i obrtnog momenta uz ekonomičnu potrošnju goriva.

Neke od novosti koje su najavljene za novi i20, a specifične su za više klase vozila su:

  • Sportski stilizovan crni C stub urađen u sjajnom finišu
  • Naslon za ruku sa odeljkom za sitnice za vozača
  • Automatska prednaja svetla
  • Jonizator vazduha klima uređaja
  • Dvobojne ALU felne od 16”
  • 1 GB memorije integrisane u audio uređaj
  • Pametna pedala kočnice za veću sigurnost
  • Napredna “supervision” instrument tabla

 

Hyundai Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *