Jaguari na testu u centru NAVAK

U organizaciji NAVAK-a i ovlašćenog uvoznika za modele Jaguar, kompanije Grand motors, za odabrane goste i prijatelje proteklog vikenda je na stazi Nacionalne vozačke akademije upriličen eksluzivan test modela iz game proizvođača luksuznih automobila Jaguar i Land Rover. Po prvi put u Srbiji ljubitelji „mačke sa ostrva“ mogli su uživo da se uvere u kvalitet, luksuz i snagu aktuelnih modela Jaguara.

Kao i na većini prezentacija ovoga tipa održavanih na NAVAK-u gost je bio i srpski automobilista, aktuelni šampion centralne Evrope i učesnik evropskog turing kupa, Milovan Mikica Vesnić.

Bilo je i za očekivati da se pored modela Jaguar XF i ultra-luksuznog XJ-a Vesnić ipak najviše „zagreje“ za supersportski F-Type. Ni uporna kiša nije uspela da pokvari uživanje u vožnji atraktivnog kabrioleta, naprotiv, doprinela je dodatnoj dozi adrenalina u „kroćenju divlje mačke“ od gotovo 400KS na vlažnoj podlozi – „Šta reći osim da mi je žao što test nije potrajao malo duže. U kvalitet Jaguar modela nikada nisam ni sumnjao a F-Type je definitivno fantastičan automobil. Kiša nas je omela da pokušamo da dosegnemo limite na stazi ali i pored toga svaki pritisak noge na pedalu gasa donosi novi nalet adrenalina. Opštem utisku doprinosi i „simfonija“ izduvnog sistema koja je pravi praznik za uši. F-Type je skladan prelep model koji sa pravom nosi epitet naslednika legendarnog E-Type-a. Ove automobile retko viđamo na srpskim drumovima pa je još veća privilegija i zadovoljstvo probati neke od njih te se ovom prilikom zahvaljujem organizatorima na ljubaznom pozivu.“ – izjavio je Vesnić nakon završene test vožnje na NAVAK-u.

Da događaj bude kompletan organizatori su se pobrinuli i probama aktuelnih modela Range Rover i Evoque na off-road poligonu centra NAVAK čime je i privedena kraju ova eksluzivna prezentacija.

 

Milovan Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *