Kia Motors sa najboljim plasmanom u studiji J.D. Power

Sa više vozila na američkom tlu nego ikada pre Kia Motors je nedavno doživela još jednu prelomnicu. Ugledna kompanija J.D. Power je južnokorejskog diva krunisala za 2. najboljeg u studiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kijin rezultat u IQS studiji se popravio za čak 20 bodova u odnosu na prošlogodišnji, do tada najbolji Kijin rezultat.

Tako se Kia popela 4 mesta više i dospela na 2. mesto – zaostala je tek za luksuznim Porscheom – od ukupno 33 automobilske marke i na 1. mesto svih masovnih marki.

Za Kijin uspon su najzaslužniji njeni bestseleri Soul i Sorento, dok su se ostali modeli Rio, Optima, Cadenza, Sportage i Sedona (‘Grand Carnival’ na nekim tržištima) plasirali u Top 3 u svojim kategorijama.

“Verujemo da izveštaj J.D.Power ne ostavlja nikakve nedoumice o tome da Kia proizvodi  vrhunska vozila, a ti rezultati nas posebno raduju jer studija IQS zaista predstavlja glasove naših kupaca,” rekao je Michael Sprague, izvršni direktor u Kia Motors America i nastavio:  “Kijin rast je jedna od najvećih priča o uspehu u automobilskoj industriji, a iza nje stoje mukotrpan rad više hiljada članova tima širom sveta i dugoročna strategija fokusiranosti na kvalitet, što jača ugled marke i poboljšava iskustva vlasnika vozila Kia.”

JD Power IQS 2015 ranking SER 29 06 2015
Kijina prodaja u SAD se više nego udvostručila u zadnjih 6 godina, između ostalog zahvaljujući izgradnji američke fabrike. Zato se ovaj brend polako, ali sigurno penjao po rang listi J.D. Powerovih IQS godišnjih izveštaja. Nakon što je Soul 2012. završio na 1. mestu u svom segmentu Kia je u 2013. ušla među 10 najboljih. Sa pobednicima Soulom i Sportagem Kia je u 2014. završila na 6. mestu. Uz to je potrebno spomenuti da je Kijina fabrika u Georgiji, čija izgradnja je koštala 1,1 milijardu dolara, a gde proizvode Sorento i Optimu, u ovogodišnjoj studij ostvarila svoj najbolji dosadašnji rezultat. Osim toga je fabrika Kwangju, gde proizvode Soula, postala br. 1 u azijsko-pacifičkoj regiji.

U svojih 29 godina postojanja godišnja studija J.D. Power IQS analizira mišljenja vlasnika vozila u 26 razreda. Vlasnici vozila ocenjuju vozačko iskustvo, performanse motora i menjača i širok popis problema povezanih sa kvalitetom unutar prvih 90 dana vlasništva.

 

Kia Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *