Opel Insignia – U vrhunskoj formi

Modernija, moćnija i potpuno digitalno povezana – Opel Insignia sada dolazi sa revolucionarnim unapređenjima ispod haube i unutar kabine. Novi turbo dizel motori srednje veličine su sada dostupni u Opelovoj perjanici po prvi put. Bešumni 1.6 CDTI dolazi u dva nivoa kada je izlazna snaga u pitanju, obezbeđujući potentnu vožnju uz nisku potrošnju goriva. Opelova nova generacija info-zabavnih sistema garantuje vrhunsku zabavu i optimalnu konektivnost.

Druga generacija Navi 900 IntelliLink koristi Apple CarPlay u cilju uvođenja sveta iPhonea u automobil. Opel OnStar je takođe tu. Novi sistem personalne konekcije i servisne asistencije kupcima tokom 24 časa nudi širok spektar bezbednosnih i sigurnosnih usluga.

opel insignia 2015

Smanjenje radne zapremine uz zagarantovanu zabavu u vožnji: 1.6 CDTI bešumni dizel za Insigniju

Obe verzije novog bešumnog Opelovog 1,6 litarskog dizela, sada i u perjanici marke, pokazuju da motori male radne zapremine, sa visokim obrtnim momentom i snagom, ispunjavanju sve želje. Jedinice sa 88 kW/120 ks i 100 kW/136 ks zamenjuju svoje 2,0 litarske parnjake, a razvijene su da isporuče odziv za primer, kao i nisku potrošnju goriva, uz vrhunsku kulturu rada.

new_1.6_cdti opel

Zajedno sa šestostepenom manuelnom transmisijom i start/stop sistemom, turbo dizel od 88 kW/120 ks obezbeđuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,9 sekundi, što je na nivou prethodnika. Za međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petom stepenu prenosa, potrebno mu je samo 10,4 sekunde, što je više od dve sekunde brže u odnosu na ranije. Potrošnja goriva od samo 3,9 litara na 100 kilometara je ekvivalentna emisiji CO2 od 104 grama po kilometru (u kombinovanom ciklusu sa pneumaticima niskog koeficijenta trenja). Turbo dizel sa 100 kW/136 ks redukuje potrošnju goriva za dodatni 0,1 litar, na 3,8 litara na pređenih 100 kilometara. Ovo emisiju CO2 svodi na uzornih 99 grama po kilometru, tako da je probijena granica od 100 grama, što je veoma važno za mnoge vozače, kao i flote. Ipak, nije bilo kompromisa, jer s ovim motorom je maksimalna brzina podignuta za pet km/h, tako da sada dostiže 210 km/h. Insignia u sedan verziji ubrzava od „nule“ do „stotke“ za samo 10,9 sekundi, a međuubrzanje od 80 do 120 km/h obavlja za 10,4 sekunde, i to tiho, ugodno i sa superiornom uglađenošću. Obe verzije bešumnih dizela pružaju moćnih 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog od 2.000 o/min, a mogu biti naručene po osnovnim cenama od 26.670 evra, odnosno 28.070 evra (sa uključenim PDV-om u Nemačkoj).

Opel OnStar i IntelliLink sa Apple CarPlay integracijom: Kako danas funkcioniše konektivnost

Opel Insignia ne samo da nudi obilje zabave u vožnji sa novim bešumnim dizel motorima ispod haube, ona nudi i vrhunsku zabavu unutar kabine, svestranu digitalnu konektivnost i vrhunsku bezbednost. Za to je zadužena nova generacija Opel OnStar i IntelliLink sistema, uključujući i Apple CarPlay integraciju.

opel on star system

Personalni sistem digitalne konekcije i servisni asistent Opel OnStar, dostupni su kao standardne komponente od Edition paketa opreme. Klijenti mogu da koriste sve servise besplatno u prvih 12 meseci nakon aktivacije. Sveobuhvatna servisna ponuda uključuje dvadeset četvoročasovnu automatsku reakciju na sudar, asistenciju protiv krađe, asistenciju na putu, dijagnostiku vozila u vezi sa važnim operativnim podacima i merenjima, kao i daljinsku kontrolu različitih funkcija unutar vozila, i to preko aplikacije u mobilnom telefonu. U isto vreme, Opel OnStar pretvara Insigniju u moćan, mobilni „wi-fi“ izvor sa stabilnom internet konekcijom. Do sedam uređaja mogu biti istovremeno povezani na sistem, što je veoma praktična stvar prilikom porodičnih putovanja ili u slučaju kada Insignia služi kao pokretna kancelarija.

opel on star iphone

Pored svega ovoga, nova generacija Opelovih info-zabavnih sistema uvodi svet pametnih mobilnih telefona u automobil, i to još brže i sveobuhvatnije. Po prvi put, funkcije iPhonea mogu biti integrisane putem Apple CarPlaya, a tu je i novi Navi 900 IntelliLink. Ovo garantuje brz pristup mnogim zabavnim aplikacijama vezanim za muziku i vesti. Pregled informacija i kontrola se obavljaju putem ekrana osetljivog na dodir od osam inča.

opel navi 900

IntelliLink takođe obezbeđuje i audio „streaming“, čitanje SMS poruka naglas i glasovnu kontrolu, kao i gledanje filmova i video materijala (ovo potonje naravno kada je automobil nije u saobraćaju). Navigacioni sistem takođe poseduje mape više od 30 evropskih zemalja, koje mogu biti prikazane u dve ili tri dimenzije, u odnosu na afinitet korisnika, a kontrola se može obavljati i putem glasovnih komandi.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *