Kia Sportage osvojio je još jednu nagradu za kvalitet

Kia Sportage pobedio je i osvojio još jednu nagradu za svoj kvalitet i pouzdanost te je ovom nagradom osigurao prvo mesto u istraživanju pouzdanosti vozila 2016. nezavisne agencije J.D. Power. Rezultati ovog istraživanja dolaze samo 6 nedelja nakon što je Sportage bio na testu izdržljivosti u nemačkom magazinu Auto Motor und Sport u kojem je prošao 100.000 kilometara bez ijedne greške. Kia Sportage postao je prvo vozilo u istoriji magazina Auto Motor und Sport koje je prošlo test izdržljivosti bez ijedne greške na vozilu što govori više nego dovoljno o njegovom kvalitetu.

Istraživanje nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila, dugotrajno je istraživanje o kvalitetu u kome je treća generacija Kije Sportage imala najmanji broj grešaka na vozilu i odnela pobedu. Uspeh Sportagea nije samo rezultirao pobedom u svom segmentu kompaktnih terenaca, nego je i rangirao vozilo kao prvo među 68 modela od 24 proizvođača u celokupnom poretku. Sportage, koji je Kijin najprodavaniji evropski model, imao je prednost od 13 bodova nad drugoplasiranim vozilom u poretku.

Sportage_wins_J.D._Power_VDS_2016

Kia Sportage ne pokazuje slabosti ni u jednom segmentu, a u kategorijama spoljnog i unutrašnjeg izgleda i klimatizacionog sistema ostvaruje bolje ocene od bilo kog drugog vozila u istraživanju. Istraživanje o pouzdanosti vozila radi se na godišnjem nivou i najveće je takvo istraživanje o zadovoljstvu nemačkih vlasnika vozila. Ove godine J.D. Power je ispitao 15.453 vozača.

Steffen Cost, glavni operativni direktor Kia Motors Nemačka rekao je: „Naše stranke imaju veoma visok nivo zadovoljstva novim Kia Sportageom. To je dalji dokaz kvaliteta naših vozila i jedan od razloga zašto smo pobedili u izveštaju o kvalitetu na kraju 2015. godine u poznatom nemačkom magazinu Auto Bild.

“Uvereni smo da četvrta generacija Kia Sportagea koja je u prodaji od 2016., u potpunosti zadovoljava želje kupaca. Novi model kompaktnog terenca dolazi sa luksuznim enterijerom, najnovijim sigurnosnim tehnologijama i visokim nivoom udobnosti, nagrađivanim dizajnom, boljim motorima, novim GT Line modelima i naravno Kijinim izuzetnim kvalitetom.“

J.D._Power_award_handover

Kia Sportage: Moderan dizajn, visok nivo tehnologije, visok nivo udobnosti i bezbednosti

Četvrta generacija Kia Sportagea je, kao i njegovi prethodnici, globalni prodajni hit i dobitnik nagrada Red Dot i iF dizajn. U odnosu na treću generaciju predstavlja novo lice i dužu karoseriju od treće generacije (4,480 mm; +40 mm). Zbog većeg međuosovinskog razmaka kabina pruža više prostora za putnike, prtljažnik je isto tako veći i pruža više prostora od prethodne generacije.

Visok kvalitet enterijera dolazi i sa novodizajniranim sedištima koja pružaju luksuzne mogućnosti poput ventilacije i električnog podešavanja. U zavisnosti od specifikacije, Sportage je opremljen 8-inčnim ekranom sa navigacijom (uključujući Kia Connected Services paket). JBL luksuzni audio sistem, wireless punjač za mobilni telefon i sistem za pametno parkiranje su samo još neke od opcija koje pruža Sportage.

Izbor motora uključuje 5 benzinskih i dizel motora sa snagom koja varira od 115 do 185 konjskih snaga. Zavisno od motora, vozilo može biti s prednjim pogonom ili pogonom na svim točkovima (Dynamax™). Izbor motora uključuje Kijin novi 1.6-litarski turbo GDI motor sa 177 konjskih snaga, koji dolazi sa Kijinim sportskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Novi sportski GT Line model dostupan je sa T-GDI motorom i najmoćnijim dizel motorom 2.0 CRDi koji nudi 185 konjskih snaga i pogon na sva 4 točka. Novi GT Line model ima posebno podešenu šasiju i mnoštvo ekskluzivnih dizajnerskih elemenata i opcija, a inspirisan je pređašnjim sportskim GT modelima Kije.

2016_Sportage

Novi Kia Sportage ostvario je visoki standard bezbednosti i dobio 5 zvezdica na Euro NCAP sigurnosnom testu. U zavisnosti od specifikacije, novi model opremljen je sigurnosnim tehnologijama poput prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistemom za zadržavanje vozila u voznoj traci, sistemom za pomoć pri menjanju saobraćajne trake i autonomnim kočenjem u slučaju nužde (uključuje prepoznavanje pešaka).

Istraživanje nezavisne agencije J.D. Power o pouzdanosti vozila 2016
Vodeća kompanija za marketinške informacije J.D. Power koja je osnovana u SAD-u 1968., prepoznata je na svetskom nivou po istraživanjima o zadovoljstvu kupaca, koja se provode u Nemačkoj još 2002. Preko 15.000 vozača bilo je ispitano za istraživanje o pouzdanosti vozila. Ispitani vlasnici vozila morali su detaljno opisati svoja iskustva s vozilom čiji su vlasnici u proseku 2 godine. Samo modeli za koje je skupljeno preko 75 detaljnih odgovora uključeni su u istraživanje. Istraživanje pouzdanosti vozila na kraju je podeljeno u kategorije kvaliteta, pouzdanosti, atraktivnosti modela i troškova održavanja. Svi odgovori su pažljivo pregledani te se tako odredio poredak baziran na učestalosti problema s vozilom. Od 2008., J.D.Power radi istraživanja o zadovoljstvu kupaca, a nemački magazin AUTO TEST ih objavljuje.

 

KIA Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *